söndag 21 februari 2016

Kung Fury (2015)


Saknar du de goa gamla kung fu-filmerna från 80-talet? Jag såg häromdan den lustiga hemmagjorda pastischen Kung Fury. Finansierad via "crowd funding" och gjord med en stor portion humor och en del datorkraft är detta en trettio minuter lång skön förfestfilm. Den är egentligen inte speciellt bra, men den har en massa kul detaljer och några scener här och där som är hysteriska.


Look och feel är nästan 80-talet och filmens skapare David Strandberg lånar från både kung fu-filmer, generisk 80-talsaction och arcade-spelen från vår ungdom. Kung Fury som den överlägsna polisen får en dinosaurie som ny partner (ett skämt som för ovanligheten skull funkar bättre i text än i filmen), han reser genom tiden, träffar asaguden Tor och jagar Hitler.


Jag fick mig till livs ett antal goda skratt men jag lämnades också med en känsla av "Jaha, var det inte mer än så här?". De tyska mustascherna var roligast ändå.

Jag ger Kung Fury två roliga cameos av fem möjliga.

Betyg: 2/5


4 kommentarer:

 1. Ja, jag håller med. "Var det inte mer än så här?" var min tanke också efter att ha sett filmen. Gillade inledningen i Miami, Hackerman, när han mötte Tor och vikingbruttorna. Sen blev det lite långdraget med fajten hos Hitler med alla nazisoldater.

  När jag såg den fler gånger uppskattade jag den där långa fajtsekevensen när Kung Fury är ensam mot en armé nazisoldater (som som sig bör attackerar en och en). Speciellt när jag fick höra hur den spelats in.

  Snappade du upp referensen till Pansarkryssaren Potemkin?

  https://jojjenito.wordpress.com/2015/09/30/kung-fury-2015/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag snappade inte upp den referensen såvitt jag kommer ihåg. Var inte så otroligt "investerad" i filmen om jag ska vara ärlig. En massa kung fu-action och lite halvkass datorgrafik...

   Men som sagt, en kul film som säkert skulle passa på en förfest...

   Radera
 2. Japp, en förfestfilm!

  Den rullande barnvagnen. :)

  https://youtu.be/kiiimTj8ACY?t=1m24s

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ahh, den var med där ja. Tack för tipset. :-)

   Radera