söndag 17 mars 2013

Taken 2 (2012)


Bryan Mills: If I kill you... your other sons will come and seek revenge? 
Murad: They will. 
Bryan Mills: And I will kill them too. 

Att man aldrig lär sig! Jag var ju och hälsade på min gode vän Frans härom helgen. Som vanligt såg vi några filmer, bland annat blev det två bondfilmer. En sen kväll när natten gjort entré ville vi se någon lättviktig underhållning och valet föll på Taken 2. Liam Neeson, en massa hämnd, action, thriller, Istanbul. Vad kunde gå fel? Första filmen var ju stabil, klart över medlet i kategorin. Jag hade dock oroväckande nog sett att flera bloggare varit mycket kritiska till Taken 2. Att man aldrig lär sig.

Taken 2? Det är inte mycket som blev rätt i denna film. Osannolikt dåliga skådespelarinsatser. Både Neeson och Famke Janssen är ändå ärrade veteraner. Speciellt Famke som såg mycket sliten ut i denna film. Dialogen är under all kritik och det hjälper inte upp det hela. Actioninnehållet är bara yta utan tanke. Filmens orimliga och obegripliga handling stöttar inte actionscenerna över huvud taget. Neeson räknade svängar och avstånd när han blev kidnappad och senare fick han användning för detta när han skulle leta sig tillbaka, men varken jag eller Frans förstod varför, skurkarna hade ju flyttat på sig. Andra halvan av filmen var orimlig och helt utan logik.

Men filmen var kanske spännande eller våldsam frågar du då? Den var kanske som den första filmen som hade några scener som etsat sig fast i minnet på grund av dess brutalitet? Men nej, ingen spänning alls. För att känna spänning måste du som åskådare ju känna något för karaktärerna men med sådan handling, dialog och skådespeleri var det omänskligt att känna något för Bryan eller hans familj.

Ta mitt råd, gör inte som jag gjorde och ignorera de råd som gavs. Undvik Taken 2 med alla medel till hands. Ser du filmen stå där i videohyllan. Fly, göm dig, spring därifrån. Ta inte i den!

Allt är upplagt för en tredje film. Hua, bevare oss väl!

Jag ger Taken 2 en handgranat som pejlingsmedel av fem möjliga.

Betyg: 1/5

4 kommentarer:

 1. Lugnande att se att vi är helt, HELT, eniga om dagens alster...!

  Märkligt att misslyckandet är så kapitalt ändå. Den första var både spännande och engagerande. Den här är bara....trist..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det är nog en lågoddsare att de flesta är överrens med oss om denna film.

   Jag kan ha givit mitt middagssällskap från igår en liten skev bild om min åsikt om denna film. Får se hur reaktionerna blir...

   Radera
 2. Handgranatsscenen var nog förra årets mest korkade och då har jag ändå sett filmer som Swampshark o Piranha 3DD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Jag håller med. Årets korkaste scen med råge!

   Radera