fredag 1 april 2011

Battle: Los Angeles (2011)

 

Retreat... Hell.

Ända sen jag såg trailern för denna film har jag sett fram emot denna actionfyllda science fiction. Jag hoppades på en blandning av "Aliens" och "Black Hawk Down" och det är precis vad jag fick, med en stor portion "Independence day" adderad också. Filmen har just haft premiär i USA och lustigt nog hade den premiär endast en vecka senare i Kina. Så när jag fick några timmar över i Shanghai gick jag för första gången på bio i det stora landet i öster. Filmen visades på ett hypermodernt biopalats där Shanghai Internationella filmfestival brukar husera.

Aaron Eckhart spelar Sgt. Michael Nantz - en klassisk amerikansk hjälte. Han leder en liten grupp marinsoldater i fajten mot en tekniskt överlägsen fiende. Utomjordingarna kommer till jorden för att hämta bränsle, havsvatten. Fulingarna dominerar kriget i början, men människan har lateralt tänkande, intuition, kreativitet och... tur.

Filmen bjuder på allt man kan förvänta sig, handlingen är den vanliga. Först förlorar de goda, sedan hittar de sköra civlians, sedan fajtas det en massa och så vidare. Jag gillade filmen skarpt, det är pang-pang av bästa sort och testosteronet sprutar ur öronen på filmen. Dvs vi har här en popcorn film av bästa sort. Jag tycker väl att de kunde ha haft lite bättre karaktärer, som de lyckades med i "Aliens" till exempel. I och för sig missade jag kanske något av dialogen, då jag inte kunde  läsa texten (kinesiska) och talet dränktes ibland av automatvapnens smatter.

"Battle: Los Angeles" får tre hjältar av fem möjliga.

 Betyg: 3/5

5 kommentarer:

 1. Det här låter ju klart intressant. Bäst att kolla upp när den har premiär här och boka in sig på rad fyra i mitten :D

  SvaraRadera
 2. Jo, den är klart sevärd för alla som gillar "overkliga" filmer.

  En bizarr detalj var att en kinesik far hade med sin lille son på fem år på filmen. Den lille krabaten hade svårt att hänga med i handlingen och satt och pratade mest hela tiden. Efter ett tag gick de från salongen.

  SvaraRadera
 3. Här är vi helt klart inne på samma tankegångar! :-)

  SvaraRadera
 4. Blev inte riktigt som jag trodde.....

  http://fiffisfilmtajm.blogspot.com/2011/04/world-invasion-battle-los-angeles.html

  SvaraRadera
 5. Steffo: Härligt. Det är inte en jättebra film men den är underhållande.

  fiffi: Jag vet inte hur du såg den, men den funkade bra på stor duk. Det är en perfekt sommar-pang-pang, en sådär tre månader för tidigt.

  SvaraRadera