fredag 22 april 2011

Meet The Parents: Little Fockers (2010)


Yeah, well I have eyes too, so I'll be watching you... watching me.

Nu ska jag skriva en kort revy om "Meet The Parents: Little Fockers". Jag såg den i helgen en sen kväll när jag var sugen på en enkel och simpel komedi. Jag hade inte speciellt höga förväntningar då filmen blivit rejält sågad i de flesta läger. Men jag tyckte det var kul att se vad som hände i denna den tredje filmen i serien.

Det mesta är som vanligt kan man konstatera. Greg Focker (Ben Stiller) är övervakad av sin svärfar Jack Byrnes (Robert De Niro). Denna gång misstänker Jack Byrnes att Greg är otrogen med den läckra kollegan Andi Garcia (Jessica Alba). Allt annat är också sig likt, Kevin (Owen Wilson) är fortfarande het på Pam (Teri Polo), och vi får vet mer om Gregs föräldrars sexliv. Det enda nya är att Greg och Pams barn har vuxit upp lite och de tar lite mer plats. Hela filmen handlar om deras gemensamma femårsdag.

Filmen är milt underhållande, varken förarglig eller oroväckande. Ganska blek. Owen Wilson's Kevin är filmen roligaste karaktär. Han är skön. Robert De Niro är överdriven i sin roll som den misstänksamme Jack, men det är inte lika roligt längre att han gör denna "udda" roll. Nu har han varit med i så många komedier och andra fånigheter att det skulle kännas "udda" om han igen skulle ge sig på att spela en seriös och svår roll.

"Meet The Parents: Litte Fockers" är inte så dålig som vissa kritiker ville göra gällande, men den är sannerligen inget mästerverk heller. Jag ger den två "Godfockers" av fem möjliga.

Betyg: 2/5


2 kommentarer:

  1. Tycker som du att den fått lite väl mycket skit, även om jag faktiskt tyckte den var så skön att den var värd en trea med viss reservation. Filmserien får gärna stanna här dock.

    SvaraRadera
  2. Kände nog att den var mest slöseri med tid och talang men jag hade å andra sidan kanske inte väntat mig så mycket mer.

    SvaraRadera