torsdag 28 april 2011

Californication - Season 4 (2011)


Face ride my sister wifes.

Påskledigheten brukar betyda tv-serie-tajm för mig. Under många år var det serien "24" som jag plöjde under de årliga resorna till västkusten. När föräldrar och släkt drar sig tillbaka tidigt på kvällarna och tv'n endast visar "Morden i Midsomer" eller annan gammal skåpmat är det perfekt att ta fram en härlig serie. I år var det fjärde säsongen av den underbara serien "Californication" som gällde.

Precis som med senaste säsongen av "Dexter" är "Californication" S4 mycket mörkare än de tidigare säsongerna. Jag vet inte om detta är en trend i tv-serievärlden. Hank Moody är i en nedåtgående mörk spiral. Hans familj föraktar honom och han får till och med problem med folket i den Californiska staten.

Säsongen handlar till stor del om filminspelningen av Hank's bok "Fucking and punching". Storstjärnan Sasha Bingham ska spela rollen som Mia. Sasha är hon med de bedårande brösten. Hank trasslar givetvis in sig i ett antal konstiga situationer. Inklusive hans advokat Abby Rhoads (den heta Carla Gugino som en gång i tiden spelade Mikes flickvän i tidiga Spin City).

The tip counts. Even only the tip counts.

Vi får också följa Hank's agent Charlie Runkle en hel del under säsongen. Han och Marcie håller på att skiljas. Charlie som bara haft sex med 12 tjejer sätter upp ett mål. Han ska ha sex med 100 kvinnor före han lägger av. Tala om att döva sitt hjärtas ångest med köttets lustar! Marcie å sin sida blir ihop med producenten Stu som både har en stor plånbok och en gigantisk...

I stort var säsong 4 mycket bra. Den kommer inte upp i samma nivå som de första säsongerna, men den är fortfarande en av de bästa serierna just nu.

Betyg: 4/5

Tidigare säsonger - spoiler alert.
Season 1 (2007): Hank råkar ha sex med Mia. Karen ska gifta sig med Bill. 5/5
Season 2 (2008): Hank skriver Lew Ashby's biografi, Charlie blir förtjust i ful porraktris Daisy, Becca dejtar Damien, Mia njuter av stjärnstatus med "sin" bok FaP. 5/5
Season 3 (2009): Hank arbetar som lärare på College, Karen bor i NYC, Mia avslöjar att det var Hank som skrev FaP. 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar