måndag 21 februari 2011

My Best Friend's Girl (2008)


Come on, it's not gonna suck itself!

Kommer ni ihåg att Kate Hudson var ohejdat charmig i en liten film som heter "Almost famous"? Det var tider det... Nu är hon fast i en gegga av dåliga romantiska komedier. Likt denna. De tre stjärnorna i "My best friend's girl" är Hudson, Dane Cook och Jason Biggs. Alla tre är helt klart karaktärskådespelare.

Tank (Cook) har ett extraknäck på sidan. Han går ut med sina klienters flickvänner och svinar så mycket han kan. Enligt teorin ska då de små liven bli förskräckta och springa hem till "daddy" igen, och aldrig mer våga sig ut i den stora stygga världen. All går bra för Tank tills hans bästa kompis Dustin (Biggs) vill ha hans tjänster på hans kollega Alexis (Kate Hudson) som han, Dustin, "älskar" efter fem veckors datande.

Idén med denna film är att Dane Cook ska kräka ner ett antal tjejer, men att den charmiga Kate Hudson ska få honom på rätt köl igen. Filmen lyckas inte speciellt väl, det är inte effektivt. Kate har tappat något på vägen i karriären. Förmågan att läsa manuskript kanske?

Filmen har dock några riktigt bra bi-roller som räddar den från totalt fiasko. Som Tanks horbock till far ser vi Alec Baldwin, som aldrig gör en dålig roll. Han är underbar i denna film. Alexis kompis Ami, spelad av Lizzy Caplan, är också festlig och en välkomnad, om än liten, motvikt till de manschauvinistiska grisarna.

Filmen skulle funka bra på en förfest, om det finns mycket sprit. Tack var några bra biroller får "My best friend's girl" två lyckade misslyckade dater av fem.

Betyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar