tisdag 1 februari 2011

The West Wing - Season 7 (2005-2006)


Hejsan. Ok, så har jag sett klart serien. Sjunde och sista säsongen var som vanligt mycket bra och det var svårt att inte se flera avsnitt per kväll när jag väl börjat titta. De sista säsongerna kom dock inte upp i samma höjd som de första två-tre säsongerna. Serien fick i alla fall ett trevligt och värdigt slut. Hela sjunde säsongen handlade i princip om presidentvalskampanjen för efterträdaren till President Bartlet. Det handlade mest om kampen mellan demokraternas Govenor Matt Santos och republikanernas Senator Arnold Vinnick. Josh, som vid det här laget tagit över serien helt, dominerar som vanligt. Han tog hem sin tredje säsongsvinnartitel. Jag har svårt att komma på vilket som kan varit säsongens bästa avsnitt. Det enda jag kommer på nu måste vara "Transition" som gick mot slutet. Det är det avsnittet när en vissa gammal vapendragare kommer tillbaka och däri Josh får ett mentalbryt.

Jag kan rekommendera The West Wing för alla som är intresserad av en karaktärsdriven drama med briljant manus (dialog). Skådespelarinsatserna är faktiskt också otroligt bra. Precis som med en viss annan favoritserie känns det som att flera av skådespelarna är födda för att spela dessa roller. Jag tänker då i första hand på Bradley Whitford (Josh), Allison Janney (C. J.), John Spencer (Leo), Rob Lowe (Sam) och Richard Schiff (Toby).

Nu lämnar vi denna lilla värld i världen och riktar blickarna mot styckade människokroppar i Miami, relationer i västra Texas och en hel massa krökande och påsättningar i Los Angeles.

Betyg: 4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar