måndag 21 februari 2011

Kung Carls Bakficka, Stockholm - brunch (2011)För två veckor sedan var jag på söndagsbrunch på Kung Carls Bakficka. Detta traktar en ny etikett "Mat och dryck" tänkte jag. Revy!

Ok, söndagsbrunch i ett iskallt vintrigt Stockholm. Först till det positiva. Sällskapet var alldeles förträffligt. Den store Frans var ju på besök från Reading, UK, och dagen till ära hade vi stämt träff med den briljante docent Niklasson, med ett eller två s!  Docenten var på genomresa från New Mexico till Örebro. Jag bokade bord och mitt val föll på denna restaurang på Norrlandsgatan i närheten av Stureplan.

Enligt artiklar på nätet skulle brunchen här vara mycket bra men det såg vi inte röken av. Vi anlände dit i god tid så vi var där när de öppnade. Det började inget bra då tjejen som serverade vid vårt bord var både snorkig och dryg. För nära Stureplan? Sedan blev det inte bättre när stora delar av de varma rätterna var kalla, trots att vi var där precis när de öppnat. Jag kan meddela att kall äggröra är rörigt. Ett tips, försök inte att skölja ner det med kalla och understekta bacon.

Något annat bessynerligt är att de har en orimligt dålig logistik. De serverar maten på fyra små bord som är strategiskt placerade runt entrén där folk kommer in från gatan och trängs. Hur man än gör blir det mysigt och folkligt mitt i maten. Tänk er pustande gäster klädda in dunjackor, graciösa som Michelin-gubben, som försöker ta sig fram till någon av de ilsnabba servitörerna.

De kalla rätterna var helt ok, några udda sallader och tre sorters sill. Docent Niklasson blev frivillig då det gällde att grädda våfflor, men tyvärr hade de bara två våffeljärn och det stora järnet fungerade inte så bra. Japp, två gamla, olika våffeljärn! Som om de vore köpta på någon Lions-loppis. Men vi fick ihop två små bra gräddade våfflor i alla fall.

Miljön därinne var inte speciellt mysig delvis med tanke på allt trängsel i centrum av lokalen. Efter första rundan, i mitt fall tre sorters sill, var det slut på faten oftare än påfyllt, det verkade som att de var kort om personal också.

Nu var inte allt negativt. De hade flera sorters sötsaker som höjde matstämningen mot slutet, speciellt en brownie med grädde var mycket delikat.

Nej, detta var inget bra. Jag ser fram emot mycket mer tillfredsställande bruncher senare under våren.

3 kommentarer:

 1. haha, enastaende metaforer. jag tycker du ska kommentera de artiklarna, var det dn?

  SvaraRadera
 2. Sjalv ar jag van med bruncher som borjar innan klockan 12, och garna med en burrito! Aven om jag instammer med kritiken sa var det mycket trevligt.

  Tack!

  SvaraRadera
 3. Som sagt, mycket trevligt! Hoppas vi kan ses på brunch snart igen!

  SvaraRadera