måndag 28 februari 2011

Gran Torino (2008)


Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me.

Förra helgen var Mr. Magic på besök och efter en pizza och en diskussion om ett moraliskt dilemma såg vi en film från 2008 som jag länge velat se. Mr. Magic är som alla vet en stor Clintan-fantast. Mr. Eastwood har ju på gamla dagar börjat regissera seriösa filmer och "Gran Torino" verkade vara en spännande film. Nu ska man veta att allt som han gör inte är bra. Hans "Changeling" från samma år var vedervärdigt dålig, typ en etta.

I "Gran Torino" spelar han en gammal veteran från Korea-kriget som nyligen blivit änkling. Han är vresig och han gillar inte att hans gamla bostadsområde alltmer befolkas av invandrare från Vietnam. Clintan gör här en variant på hans roll i "Unforgiven". Han är stenhård och han kisar med ögonen som bara han kan. Filmen innehåller en hel del humor också och den bygger på en portion självironi och en portion nostalgi.

"Gran Torino" är en gedigen film som inte utmanar alt för mycket. Ett gott hantverk, men jag blir underväldigad. Kul att ha sett den dock.

Jag och Mr. Magic ger Clintan och "Gran Torino" tre lösningar på ett problem av fem.

Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Lite snalt tycker jag! Dessutom forstar jag inte referensen till unforgiven, kan du expandera pa den ar du snall?

    SvaraRadera
  2. Han gör ju nästan exakt samma roll, fast annan tidsera. Tuff hårding med förflutet och varmt hjärta och stenhård... Elementärt. Glöm inte att betygsätta du också!

    SvaraRadera