lördag 19 februari 2011

Machete (2010)Weclome to America.

För ett tag sedan ringde min bror, också kallad Mr. Magic, och pratade entusiastiskt om Robert Rodriguez nya film "Machete". Den skulle vara extremt våldsam och kul.

När Frasse var på besök besök häromveckan såg vi filmen och jag måste hålla med Mr. Magic, den är både våldsam (machete!) och kul. I huvudrollen som Machete Cortez ser vi skådespelaren som alltid får spela hårda mexikanska typer i Hollywood - Danny Trejo. Jessica Alba och Michelle Rodriguez spelar de goda snyggingarna. De ondskefulla vita männen spelas av Robert De Niro, Steven Segal, och Don Johnson. Det är en imponerande lista av skådespelare som slutit upp till Rodriguez nya film. Han är ganska stor nu för tiden, inte minst efter hans samarbete med Quentin Tarantino. Ingen av hans filmer kommer dock i närheten av hans mästerverk "Desperado" från 1995. Danny Trejo var ju för övrigt med i den filmen också.

"Machete" har en enkel handling. Machete Cortez är en före detta polis som är ute efter hämnd på mordet på hans familj. Jessica Alba spelar en undersökande agent och Michelle Rodriguez en motståndskvinna. De tre slår sig samman och dödar onda vita män (machete!).

Filmens höjdpunkter är de absurda och komiska inslagen. Alla de tre onda vita männen är kul, speciellt Don Johnson är som vanligt bra. Allra bäst är dock Lindsay Lohan i en hysterisk roll som dotter till den onda vita guvernören.

Är filmen bra då? Jo, den duger gott. Man måste ta den på rätt sätt, detta är en satir och som vanligt är det då en balansgång att inte gå över gränsen till det absurda men ändå på olika sätt överraska publiken. "Machete" lyckas ok med balansgången, men hamnar trots allt på fel sida gränsen ett flertal gånger. Till slut pendlar betyget mellan en trea och fyra för mig. Underhållningen är det inget fel på, men den saknar det lilla extra för att höja sig över mängden. Se hellre "Desperado", men om du sett och gillat den kan du alltid pröva "Machete" därefter.

Jag ger "Machete" tre macheter av fem.

Betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Alltsa, det maste bara vara mer an ett betygssteg mellan machete och my best friends girl!

    SvaraRadera
  2. Forresten sa tyckte jag det var mer som att han motvilligt ramlade in i det hamndscenariet - vilket kanske gor filmen mer intressant - och att han egentligen hade forlikat sig med ett stilla liv vid gransen. Menar du att han gruvade pa hamnd hela tiden?

    SvaraRadera