onsdag 2 augusti 2023

Murder Mystery (2019)



Detta är en oförarglig komedi med Adam Sandler och Jennifer Aniston. De spelar ett amerikanskt par på smekmånad i Europa som råkar hamna på en lyxyacht där ett mord begås. De blir givetvis misstänkta och därmed måste de lösa mordmysteriet själva medan den franska polisen är dem på spåren.

Jennifer Aniston är en underskattad skådespelerska. Hon når inte upp till Sandra Bullocks eller Reese Witherspoons nivå men hon är alltid stabil. Min favoritfilm med henne är We’re the Millers. Här är hon rolig och bär filmen på sina axlar lite.

Adam Sandler är jag inte lika förtjust i. Han är frustrerande att titta på då han blandar högt och lågt. Inom samma film kan han vara bra i en scen för att sedan vara dålig eller rent ut sagt fånig i fem scener i rad därefter.

Komedier som denna lever ofta på sina birollskaraktärer och där famlar denna film lite. De är ok men ingen sticker ut ur mängden. Men det var detta Netflix hade råd med för årets Adam Sandler komedi.

Smått underhållande för stunden men långt från nivån för bra komedier. En godkänd tvåa.

Betyg: 2/5

4 kommentarer:

  1. Inte sett denna eller uppföljaren. Blev nu inte direkt övertygad om att se filmerna, synd. Varken Aniston eller Sandler tillhör favoriterna, men uppskattar båda mer nu än förr i tiden. Man vill ju gärna ha fler filmer som We're the Millers eller varför inte Game Night ;)

    https://moviesnoir.blogspot.com/2023/05/were-the-millers.html
    https://moviesnoir.blogspot.com/2018/03/game-night.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Både We're the Millers och Game Night (trevlig filmupplevelse!) är överlägsna dessa två Adam Sandler-filmer. Men sen är ju ju Adam Sandler inte speciellt bra heller. Den enda riktigt bra komedin med Sandler jag kan komma på just nu är You don't mess with the Zohan.

      Radera
  2. Första filmen var en helt ok bagatell om man är lite halvslö i hjärnan. Började på andra filmen men kände att mjae jag hade fått nog.
    Håller helt med om Sandler

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis det underlättar ju inte att Sanders spelar huvudroll. Andra var svagare än ettan men inte mycket. Båda underhållning för stunden som sedan lätt glöms bort.

      Radera