tisdag 15 juni 2010

The A-team (2010)


They are the best and they specialise in the ridiculous!

Jag och Danne var i Kista Centrum för middag och en film. Vi var sugna på en skoj sommarfilm och valet föll på "The A-team". Med rätt inställning till denna film har du en mycket kul stund i biomörkret att se fram emot. Detta är en häftig och vansinnig b-film. Action utan slut som mr. Magic brukar säga.

"The A-team" bygger givetvis på den kända tv-serien från 80-talet. Jag har nog inte sett en enda minut av sagda tv-serie, men inte vara orolig, det är ganska enkelt att hänga med i handlingen ändå. Teamet är en kvartett elitsoldater som under Irakkriget blir blåsta av en dum man och de kastas i fängelse. Nu blir uppdraget att fly från fängelse och söka reda på dummingen och rentvå sina namn. Teamet spelas av Liam Neeson - supertuff i sitt gråa hår, Bradley Cooper - med ett charmigt leende på läpparna mest hela tiden, och Sharlto Copley, "Wikus" från "District 9". Plus en väldigt stor svart man.

Filmen lider som många moderna actionfilmer av allt för snabba klipp, det är svårt att se vad som händer ibland. Actionscenerna är överdrivna och helt orealistiska. Underbara. Tänk James Bond uphöjt till tio. The A-teams grej är att ha en plan som är så avancerad att motståndarna går bort sig och väljer fel kopp. Det är en hel del kul dialog också. Den unga publiken pratade och skrattade mest hela filmen. Bredvid oss satt också ett äldre par där kvinnan uppenbarligen inte går på actionfilm speciellt ofta. Hon hoppade till i stolen och små kvidande stönanden hördes från grannen då och då. Mycket underhållande.

Filmen levererade en god underhållning för stunden, egentligen var den ganska kass, men den får nu tre flygande tanks av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar