onsdag 16 juni 2010

Toy Story (1995)


To infinity, and beyond!

Som förberedelse inför sommarpremiären av Pixar's nya "Toy Story 3" tänkte jag se alla Pixars tidigare långfilmer. Jag har bara sett hälften av filmerna och det känns som att det är filmer som det kan vara roligt att ha sett. Jag startade med den första "Toy Story" från 1995. Tänk vad mycket de har gjort de senaste 15 åren!

"Toy Story" handlar om ett gäng leksaker som får liv så snart alla människor inte finns i rummet längre. De lever alltså, men "spelar döda" så fort någon ser dem. Kul idé som har förvaltats mycket väl. Storyn är enkel. Woody är ledaren i gänget och han får utmaning av en ny leksak, en "Buzz Lightyear". Först konflikt, sedan försoning.

Vad som är trevligt med filmen är alla små detaljer. Jag gillar flera av karaktärerna, som taxen, den veke dinosaurien och inte minst det lilla penn-trollet med det skrämda håret. Speciellt trollet är festligt då det faktiskt inte lever upp utan alltid ser lika förskräckt ut.

Handlingen är inte så viktig, den är simpel och följer en amerikansk tradition med en viktig moralkaka i tecknade filmer. Här är det dock inte tecknat utan datoranimerat och det är häftigt. Jag kan rekommendera "Toy Story", den är underhållande, och den är också en milstolpe inom modern film.

Jag ger "Toy Story" tre elaka grannpojkar av fem.

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar