onsdag 4 januari 2023

Violent Night (2022)En av de mest intressanta sakerna med denna film är kanske att den är regisserad av norske Tommy Wirkola som gjrde de underhållande Død snø-filmerna. Denna gång låter han David Harbour spela tomten i en salig blandning av filmserierna Bad Santa, Home alone, Die Hard och Død snø. Det är våldsamt och humoristiskt. Det funkar hyfsat bra men filmen känns spretig som om Wirkola inte riktigt visste vilken film han skulle kopiera mest.

Största överraskningen var kanske när jag insåg att det var Beverly D'Angelo, känd från Ett päron till farsa-filmerna från 80- och 90-talen, som spelade den bitchiga matriarken i familjen.

Allt är lagom i denna film. Den är lagom kul, lagom vass och lagom våldsam. Men som helhet var det ändå mest av all lättglömt, så till den grad att jag inte ens kommer ihåg så mycket mer om den nu. Det får bli en tvåa.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

 1. Det känns som om vi uppfattade filmen rätt lika och ändå lät jag mig förtjusas ännu lite mer. Tycker om inte annat att skorstens-effekten var ganska minnesvärd :) Men vad är det för oskick att skriva om julfilmer i januari?! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skorstenseffekten? Jag just det som avrättningsmetod, ja!

   Hehe, jag såg filmen före jul i alla fall! ;-)

   Radera