måndag 16 januari 2023

Shinypodden Special - Sight & Sound 2022, del 1Specialen är tillbaka! 

Johan, Carl och Niklas gästar mig då vi har skapat våra egna "Sight & Sound"-listor över de tio "greatest films of all time".

Vi inleder med att prata om Sight & Sounds listor rent generellt sett, samt studerar den nya ettan lite mer i detalj.

Specialen delas upp i två delar där nästa del kommer på måndag om en vecka. Detta avsnitt tar oss på en filmhistorisk resa från 1920-talet till 1980-talet. 

Alla prenumeranter av Shinypodden får avsnittet i sina flöden, annars kan ni lyssna här

4 kommentarer:

 1. Det tog sin lilla tid, men nu har jag äntligen hunnit lyssna. Kul med en lista som verkligen ger utrymme för svängrum, nu märks det ännu tydligare hur pass olika alla era preferenser slår. Kul att du plockade med Sunrise men inte så oväntat, med tanke på hur fångad du verkade ha blivit av den.

  Själv tror jag faktiskt att jag föredrar Apocalypse Now Redux. Men jag måste väl erkänna att jag knappast sett alla versionerna back-to-back så riktigt säker kan jag ju inte vara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du lyssnar! Det är underbart.

   Jo Sunrise var ganska given då jag ser den som unik i att så tidigt göra en i så hög grad relationsdriven film. Det finns modernare filmer som jag rankar som mer personliga favoriter som inte fick plats.

   Jag såg att du också lämnat en vänlig kommentar hos Jojje. Men vilka filmval gillade du extra från Carl och Niklas? Och några som du höjde på ögonbrynen inför? Bland mina kanske? :-)

   Andra halvan kommer tidigt på måndag morgon!

   Radera
  2. Tyvärr har många av de här alternativen redan hunnit trilla ur minnet till förmån för ett par av de från del 2 :) Men utifrån din senaste revy kan jag säga att jag (i likhet med dig uppfattar jag?) än så länge föredragit Chaplins sätt att berätta en historia framför Keaton. Sedan är The General en imponerande prestation, men inte alls lika njutbar som nästan vilken som helst av Chaplins långfilmer. Fast jag har ju alltid gillat Modern Times bäst :)

   Radera
  3. Ja precis. Jag har svårt att se att Keaton ens kommer i närhet av Chaplins bästa relationsdrivna komedier. Jag såg ju en hel del Chaplin i Decennier-projektet och fick en ranking i huvudet men jag tror att den skulle kunna rubbas om jag ser om filmerna. De jag kommer ihåg som bäst är City Lights, The Gold Rush, Modern Times, The Kid och The Dictator. Skulle vara intressant att se om dem snart och vem vet det kanske kommer hända! :-)

   Radera