onsdag 26 december 2018

Ozark - Season 1 (2017)


Det var upplagt för att jag skulle älska Ozark. Jag hade hört gott om den, den skulle vara mörk men också bjuda på en svart humor och jag gillar Jason Bateman. Men ack, säsong 1 var rejält seg måste jag tvingas erkänna. Den startade bra. Skön stämning, våldsam, överraskande och med Batemans "glimten i ögat". Jag var "hooked" de första fem avsnitten. Men sen var det som att luften gick ur serien. Det gick långsamt för mig att ta mig igenom den andra halvans fem avsnitt och det är ett dåligt tecken.

Först hade jag lite svårt att sätta fingret på vad som är seriens problem. Men egentligen är det ganska uppenbart. Förutom Jason Bateman och hans karaktär Marty finner jag i princip alla andra karaktärer trista. Och jag gillar inte skådespelarna. Till att börja med har de lyckats casta Laura Linney i rollen som Wendy. Hon är en av världens tråkigaste skådespelerskor.

Sen är det likadant med dottern Charlotte, ligisten Ruth (som borde varit en stark karaktär), FBI agenten Roy, snällisen Rachel, den litterära ligisten Wyatt och så vidare. Det är svintråkiga allihopa. Skådespelare och eller karaktärer är svaga.

De enda som är lite mer intressanta är Westworld-skådisen Peter Mullan i rollen som den hårde skurken Jacob Snell och så den gamle Harris Yulin i rollen som den döende Buddy. Kommer ni ihåg Yulin från Buffy? Eller från Macahans?

Nej, detta var inte min kopp med te tydligen. För att vara en så dyster och mörk serie så hade den kanske behövt mer lysande skådespelare/karaktärer alternativt lite mer humor från Bateman?

Betyg: 2/5
2 kommentarer:

 1. Huh, hade kunnat svära på att jag kommenterade igår... men det kan också vara så att jag avslutade browsern innan dess :)

  Nå, jag skulle egentligen bara uttrycka viss förvåning över ditt omdöme om Laura Linney, jag tycler oftast hon är mycket bra i sina roller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch då, försvunna kommentarer är aldrig trevligt.

   Nja, jag har något emot henne. Kan det vara att hon har en kall "aura"? Hon är i alla fall ett av de mest "osexiga" valen av kvinnliga skådespelare jag kan tänka mig. Tyvärr. :-)

   Radera