onsdag 17 maj 2017

Office Christmas Party (2016)


Office Christmas party är en ganska slarvigt gjord komedi som är roligare än vad den borde vara. Handlingen är krystad och filmen saknar några som helst djuplodande lärdomar eller känslosamma scener. De bästa komedierna är ju oftast både roliga och har något att säga eller i alla fall hjärtat "på rätt ställe".


Vad som räddar denna film är istället några riktigt roliga skådespelarinsatser. Trots ett vekt manus och en tafflig historia skiner flera av karaktärerna. Mest av alla gillar jag SNL-veteranen Kate McKinnon i rollen som den fyrkantiga HR-kvinnan Mary. Sedan har vi bra insatser från den som alltid stabile Jason Bateman, den automatiskt rolige Rob Corddry och Vanessa Bayer, ännu en SNL-veteran, är också ganska underhållande. Det för mig nya ansiktet T. J Miller som spelar en av huvudrollerna var också rolig lite då och då. Hans vansinniga bilkörning genom korsningar trots rödljus i Chicago fick mig att skratta:
- "It's only a suggestion!"


Andra kända ansikten är Jennifer Aniston (ganska tråkig roll här) och Olivia Munn (filmens love interest, funkar).

Office Christmas party är en perfekt film för de som bara vill ha lite humor för stunden men som väljer att lämna hjärnan hemma.

Jag ger Office Christmas party två kopieringsmaskiner av fem möjliga.

Betyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar