söndag 1 november 2015

Filmserier: Mission: ImpossibleIbland kör jag en genomlysning av filmserier. Tidigare har jag behandlat Die Hard och The Dark Knight. Och nu har turen kommit till Mission: Impossible. Detta är Tom Cruise's serie där han både spelar huvudrollen och producerar. Den har sannerligen utvecklats sedan den första filmen kom ut 1996. Jag ska försöka reda ut vad de fem filmerna i serien har att erbjuda. Det blir det vanliga att belysa skurkarna, hench men, actionscenerna och lite annat smått och gott. Jag kommer också fundera lite över vilka typer av filmer har de är. Filmerna är nämligen ganska olika. Har Tompa hittat sin stil nu med femte filmen eller kan vi vänta oss ytterligare ändringar i framtiden?


Jag såg nyligen femte filmen hemma i filmrummet. Inspirerad av den snygga actionkomedin valde jag att se om de fyra första filmerna under flygningar till och från Sydamerika tidigare i höstas.

Alla filmerna kommer spoilas mer eller mindre så revyerna läses på egen risk.

Jag inleder redan imorgon med den första filmen Mission: Impossible och sen kör vi hela veckan (med ett syskonavbrott mitt i).

6 kommentarer:

 1. Jag är på! Blir spännande att läsa och se om vi tycker lika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul. Och precis som med de tidigare två "Filmserier" har jag fått kalibrera om åsikterna om vissa filmer i serien...

   I Die hard var det tvåan som var svagare än vad jag kom ihåg, och fyran som var starkare.

   I The Dark knight var det ettan som var svagare och trean som var starkare...

   Ska bli kul att höra vad du tycker om mina känslor för MI-filmerna! :-)

   Radera
 2. Nice. Hoppas bara du tycker "rätt" om tvåan. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mycket trevligt. Extra kul om du hänger med och ger dina synpunkter! Styr upp lite vad som är rätt och fel...

   Rätt eller fel är ändå alltid rätt! :-D

   Radera
 3. Alltid lika kul att se och läsa om filmer i ett svep. Som du själv påpekar är det inte sällan man får lov att omvärdera enskilda delar när man ser dem back to back.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med till fullo. Det är något lockande med filmserier. Även den svagare bidrar ofta på något sätt. Hoppas du kommer finna nöje med redovisningen... :-)

   Radera