torsdag 9 juli 2015

Get Hard (2015)Är du sugen på en risig komedi som är himla rolig? Gillar du sexskämt, kiss- och bajshumor, drift med rasstereotyper och homofobskämt? Då är kanske Get hard något för dig.


Will Ferrell spelar James King, en extremt rik aktiemäklare som har hela världen vid sina fötter. Han ska snart befodras till partner i firman, han är förlovad med chefens dotter och han och fästmön planerar att bygga ett gigantiskt hus som är så stort att gästhuset har ett eget gästhus! Därför kommer det inte som en överraskning (för oss) att FBI stormar in och arresterar honom för oegentligheter. James King blir helt enkelt en mini-Madoff. Randoms på gatan skriker "You stole ALL my money!". James King ska in i finkan. Han är dock inte en buse, långt ifrån en så råbarkad kriminell som skulle klara av fängelset utan problem. Han är en vekling och livrädd för all maskulint sex han ska få under sin vistelse där. King behöver ta hjälp av en riktig buse för att lära sig hur man beter sig för att överleva i finkan. Lyckligtvis känner han en svart kille på biltvätten - Darnell (Kevin Hart). Problemet, och räddningen, är att Darnell är en laglydig helt vanlig citizen, trots att han är svart...


Ja, du börjar kanske nu ana vilken typ av film detta kan vara. Den är rolig, jätterolig, men också galet dålig ibland. Den är överdriven och många slag under bältet delas ut. Will Ferrell ska lära sig att snaska kotte och kotten visas i närbild, inte som GoT här inte... Antagligen gillar jag filmen för att den känns så uppkäftig och för att den inte bryr sig om vad som är politiskt korrekt i de finare salongerna. Sånt kan vara lite kul ibland, jovisst.


En av filmens bästa scener var den med musikern John Mayer. Lyfter på hatten för kändisar som bjuder på sig själv på det viset.

Vad tar jag med mig från filmen? Jo, att Alison Brie är hysteriskt rolig i de få scener hon är med i, att Kevin Hart överraskar positivt och att Will Ferrell är ojämn, blandar högt och lågt. Filmen är egentligen inte värd mer än en tvåa men jag skrattade högt flera gånger och det måste premieras.


Jag ger Get hard tre biljetter av fem möjliga.

Betyg: 3/5

PS, filmens regissör heter Etan Cohen... ett sällsamt namn i filmvärlden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar