onsdag 29 oktober 2014

The Other Woman (2014)


Kate King: Can we keep her?

Här har vi ett ypperligt exempel på när en perfekt castad film blir så mycket bättre än en slött castad dito. Detta är egentligen en tretton på dussinet komedi. Tre bedragna kvinnor i centrum cirkulerande en het kille i sina bästa år som inte kan regla sin Petter Niklasson i kallingen. Med fel skådespelare hade filmen kunnat bli ett magplask. Men plasket blir till ett svanhopp med hjälp av fyra mycket lyckade skådisar. Plasket kommer först precis i slutet av filmen men då har jag redan skrattat så mycket att kinderna är stela av träningsvärk.


Cameron Diaz spelar Carly (välansad), en smart advokat i storstan som börjat tröttna på datingkarusellen och som tror sig hittat sin drömman i Mark (Nikolaj Coster-Waldau här med båda händerna i behåll). Leslie Mann spelar Kate (vildvuxen buske) ,hemmafrun som tappat stinget och sig själv i skuggan av sin man. Till sist har vi godingen Kate Upton som spelar Amber (sköndoftande som svettig), den nyaste flickvännen av många. Det lär inte kunna vara någon större spoiler att tjejerna till slut kommer på den pilske Mark och därefter har vi en hämndfilm att vänta.


Filmen är mycket rolig i vissa delar. Inledningen är bäst som så ofta i filmer som denna. Men den håller faktiskt måtten ovanligt länge. Det skadar inte att Upton gör entré under andra halvan och piggar upp anrättningen. Endast allra sista slutet av filmen blir over the top och därmed pajjigt.


Caeron Diaz är perfekt som den cyniska och luttrade Manhattan-bruden. Hon vet hur en rakhyvel ska dras och vilka kläder som gäller. Hennes behandling av Leslie Manns karaktär är lika elak som uppfriskande. Mann i sin tur har fått den otacksamma rollen att spela "losern". Hemmafrun som blivit bedragen och "vaknar" upp till en ny värld med en hotfull framtid fylld av dejting. Hennes humörsvängningar får mig att tänka på... en tjej. Men hon är rolig och gör rollen med bravur! It was only a blurp!


Dansken Nikolaj Coster-Waldau har nått framgångar efter hans framfart i Game of Thrones. Här är han tillräckligt härlig i inledningen för att funka som den slemmige casanovan. Han är inte lika lysande som tjejerna men han funkar som katalysator som får igång roligheterna. Filmens stiligaste man är istället den gamle och goe Donne Johnson.


Till sist har vi Kate Upton som Amber. Holy baloney! Vilken underbar varelse! Jag har inga som helst problem att tro på att hennes svett doftar gott. Scenerna mellan henne och Mann är top notch. Yes sir!

Det hela blir en rolig film. Ordinär handling men en hel massa sköna scener, bra skådespelare och en bitvis mycket underhållande och "raunchy" dialog. Jag ger The other woman tre scornade kvinnor av fem möjliga.

Betyg: 3/5

Spring breakers??

4 kommentarer:

 1. Jag gillade tjejtrion men i ärlighetens namn, Kate Upton kan tacka skaparen för dom där brösten för nån vidare skådis är hon inte. Väl?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resultatet blev helt perfekt, dvs det vi såg på duken var en lite halvkorkad men het 22-åring, så vad har vi då? Antingen är hon dålig skådis och bara var sig själv, eller så är hon en tillräckligt kapabel skådis för att spela denna roll mycket bra i alla fall.

   Du har väl inte blandat ihop Uptons skådespelartalang med hennes korkade karaktär Amber... Väl? ;-)

   Dessutom övertrumfar brösten skådespelartalang varje dag i veckan... LOL. Ta den kommentaren som du behagar! :-D

   Radera
 2. Om det du skrev angående brösten stämmer så är det ju alldeles fantastiskt. Om allting går fullständigt åt pipsvängen för den halvan av befolkningen som har en någorlunda skaplig BH-kupa så kan vi alltid bli...skådisar? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja se där. Alltid något. Jag har sett att det finns en massa filmer på internätet där tuttar syns. Väldigt mycket.

   Radera