fredag 17 oktober 2014

A Walk Among The Tombstones (2014)A walk among the tombstones var en av filmerna vi såg på Malmö Filmdagar. Det var också en av två filmer som hade "embargo", dvs vi fick inte blogga eller twittra om filmen förrän ett visst datum (USA premiären?). Detta ledde till att vi genast började omnämna filmen med ett kodnamn - Taken 3. Japp vi har här en hårdkokt hämndfilm med biggus dickus Liam Neeson i huvudrollen.


Neeson spelar en före detta polis som är lite avdankad och sliten. Han jobbar som privatdeckare. En dag får han i uppdrag att hitta kidnapparna som mördat och bestialiskt styckat frun till en rik man. Uppdragsgivaren visar sig vara en knarkkung så uppdraget blir lite moraliskt känsligt för den förre polisen, men när han börjar inse att det antagligen handlar om två seriemördare som varit i farten igen åtar han sig uppdraget. Typ så.


Filmen är en helt ok thriller. Inte speciellt våldsam, ej heller unik eller extraordinär till innehåll eller stil. Egentligen är filmen ungefär som ett långt och bra avsnitt av CSI eller något sådant. Minus en massa karaktärer som känns igen (jag följer iofs inte CSI så det var kanske en dålig liknelse). Inom ett område stack denna film ut lite och det var att bovarna, seriemördarna, var ytterst elaka. Tillvägagångssättet de hade när de mördade kvinnorna var groteskt.


Taken 3 når inte upp i samma nivå som en Prisoners eller ens Taken (dess första tre fjärdedelar är ju riktigt bra!). Nej, den är en film man kan slötitta på en söndagskväll om man vill välja bort en generisk svensk kriminalare som Bläck, Wallanders, Van Vristuvlven och allt vad de nu heter.

Filmen har svensk premiär idag.

Jag ger A walk among the tombstones två helt ok små klockor av fem möjliga.

Betyg: 2/5

Very bad men...


Malmö, Malmö. Denna film såg tillsammans med några av filmspanarna som var på plats där nere. Klicka på bloggnamnen så får du se vad de andra fann mellan gravstenarna:
Fiffis Filmtajm
Jojjenito
Rörliga bilder och tryckta ord
The velvet café4 kommentarer:

 1. Fast är det inte lite det som är problemet -- filmen är ju ingen hämndthriller? Och jag vet inte jag, skulle nog ställa lite högre krav tom på söndagsslöfilmen än vad den här når upp till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hålla med delvis om båda kommentarerna. Men visst är det hämnd, inte personlig, men Liams karaktär hyrs för att utföra hämnden. Ändock hämnd.

   Den är inte världssämst i genren, men visst väljer man förhoppningsvis en bättre film.

   Hörrni, ta mig inte på mina ord. Välj inte denna film på söndag!

   Radera
 2. Du är alldeles för snäll Henke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej DU är för snäll! Tack för vinylskivan! :-)

   Radera