tisdag 14 oktober 2014

Död Snö 2 (2014)Död snö 2 tar vid exakt där Död snö slutar. Detta gäller både i handlingen och i stilen. Död snö från 2009 var en frejdig film som var överraskande för den inte ont anande publiken. Kunde norrmännen göra sådana filmer? Den var dock ganska ojämn i stilen. Dess första halva var spänning och påminner mest om de skräckisar den blinkar till och hyllar. Under andra halvan av filmen blir det mer splatterhumor. Den delen är den man bäst kommer ihåg från första filmen. Han som sågar av sig sin arm osv.


Jag hade lägre förväntningar på Död snö 2 än vad jag hade på ettan. Det är ju alltid bra. Filmen är en komedi från första filmrutan. Nu är det splatterkomedi som påminner om  saker från Peter Jackson, Monty Python och inte minst edgar Wright's Shaun of the dead. Att få se denna film i en salong fylld med fans av genren som garvade läppen av sig var en extra krydda som gjorde att visningen blev mycket kul.


I denna uppföljare fortsätter Martin att kämpa mot Herzog och hans nazizombier. Denna gång får han både amerikanska Zombie Squad och ryska zombies till sin hjälp.

Folket bakom filmen har denna gång helt skippat att försöka ge spänning och gått "all in" med humorn och jag älskar det beslutet. Detta är nog en mycket omtittningsbar film. Jag gillade den onda armen, de amerikanska ungdomarna Daniel, Blake och Monica (kan inte köpa vapen i detta land), introduktionen av Glenn (tidningsscenen) samt den olycklige Sidekick Zombie (han som bara kvider och snyftar).


Detta var inte den bästa zombiekomedin jag sett, men den var ett stort steg framåt jämfört med första filmen. I sitt Monsters of Film-festivalsammanhang var den mycket bra! Synd bara att den stora slagsmålsscenen i slutet aldrig riktigt ville ta slut. Den blev lite långdragen.

Fripp funderar: såg alla jag gick på filmen med att man återanvänt en skådespelare från första Död snö i en helt ny roll i uppföljaren??


Jag ger Död snö 2 tre zombies av fem möjliga. Starka sådana!

Betyg: 3+/5

Mina följeslagare på filmen verkar på gott humör och det var en gladlynt skara som strömmade ut ur biografen efter zombieslakten. Kolla in vad de övriga tyckte:
Fiffi
Jojjenito
Jimmy
Har du inte sett den? blog, Johan och Carl
Sofia
Har du inte sett den? podd, Erik och Markus

2 kommentarer:

 1. Härligt att den gick hem :) Och vilken underbar affisch du har hittat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var skön.

   Affischen är kul om än lite brutal för ögat. Vid ett ögonkast undrar till och med jag över vad jag är för en konstig typ...

   Radera