söndag 19 oktober 2014

Non-Stop (2014)Hehe, har biggus-dikkus Liam Neeson blivit helt type castad på senaste tid eller? I Non-stop spelar han i princip samma karaktär som han spelade i A walk among the tombstone. Det är en alkad polis som står på menyn.  Liam Neeson vår tid nye action-anti-hjälte?

Non-stop var precis som fredagens film inte så mycket att ha. Helt ok underhållning för stunden men lättglömt och snarare dumt och ologiskt än vederkvickande. Den är så mjäkig att det inte ens är värt att hetsa upp sig över dess svagheter.


Gillar jag ens Neeson? Han är i alla fall inte en personlig favvis. Han var ganska bra i The grey och han funkar i Taken (ettan), men det är inte en skådespelare som jag väljer film efter. Det andra kända namnet i filmen är Julianne Moore. Henne gillade jag mer förr, nu kan man undra varför hon tog denna roll. Hon ville kanske få chansen att lära känna Liam lite närmare under pauserna mellan tagningarna?


Moores roll är inte bra. Hennes karaktärs motiv är höljt i dunkel som om det vore något mystiskt med henne men det rinner ut i sanden. Filmens skurkar är inte heller speciellt bra. Hans Gruber kom tillbaka! Skurkarnas plan och skälet till deras tilltag är skrattretande tunt. Med det målet finns det väl minst tusen sätt att enklare komma fram med sitt budskap?

En liten positiv sak var att få återse Peter Russo från House of card i en av birollerna. Han är kul att se.


Nej, detta var inget vidare. Det finns ganska många risiga action-thrillers som slåss om de lägsta betygen och denna kämpar sig upp till en svag tvåa.

Jag ger Non-stop två sluta nu av fem möjliga.

Betyg: 2/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar