måndag 26 augusti 2013

Million Dollar Listing NY - Season 2 (2013)


Inför andra säsongen har den allmänt tråkige Michael bytts ut mot den karismatiske lille latinon Luiz. Nu är galleriet av karaktärer klart starkare.

Säsongen har utökats från nio till tolv avsnitt om 42 minuter. Det är en hel del fokus på Fredrik och hans fästman Derek som sedermera gifter sig. Bröllopet verkar ha varit fantastiskt och vi får se en hel del från det i det elfte avsnittet. Där får vi också se podcastfavoriten Sigge i flera scener. Way cool.

Fredrik är lite mer gayig i denna säsong, vilket mest känns spekulativt. Hela säsongen känns mer regisserad än den första säsongen. Personligen tror jag inte på den utvecklingen. Om man inte får känslan av att titta in bakom kulisserna på riktiga fastighetsaffärer tappar serien allt.

Nu verkar det som att serien mest går ut på att visa hur Fredrik blåser Ryan, hur Ryan hämnas på Fredrik, hur Fredrik blir vän med, sedan blåser och sedan ber om ursäkt till Luiz. Lite för mycket soap opera för min smak.

Luiz är en frisk fläkt och ett lyft över den trista Michael från förra säsongen. Annars är Ryan helt klart favoriten. Hans minspel är lysande. Se speciellt avsnittet när han hanterar den gris han fått av en lycklig kund. I säsongsfinalen är dock Ryan inte en favorit, snarare tvärtom. En av säsongens komiska höjdpunkter är dock Ryans co-listing med en kvinnlig kollega som inte håller måttet.

Jag vet inte om det planeras en ny säsong av detta. Om det blir så kommer jag nog kolla vidare i alla fall. Det fanns en cliff hanger i slutet där Fredrik kunde få chansen att få in Donald Trump som kund. Spännande!

Betyg: 2/5
Sigge andra från vänster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar