lördag 17 augusti 2013

G. I. Joe: The Rise Of Cobra (2009)Scarlett: He doesn't speak.
Ripcord: Why?
Scarlett: He doesn't say.

Om Sommarklubben är till för korkade actionfilmer träffade jag helt rätt med G. I. Joe: The rise of Cobra! Detta var inte bara dumt, vilket kan förlåtas och vara riktigt underhållande, se bara på Men in black eller Armageddon, men det var tråkigt också vilket inte är lika lättförlåtet.

Filmen är ändå gjord av Stephen Sommers som gjort de två extremt underhållande filmerna The Mummy och The Mummy returns. Där har han i och för sig en vettig om än enkel handling att jobba med, samt sköna skådespelare som Brendan Frazer, Rachel Weisz och John Hannah. I denna film har han en story som bygger på plastleksaker. Närmaste genren borde vara Comic Movie, men här finns delar av Sci-fi och Action också. Filmen har en namnkunnig men chanslös cast bestående av Channing Tatum, Sienna Miller och Joseph Gordon-Levitt. Arnold Vosloo, ni vet mumien i The Mummy-filmerna, är en av skurkarna och han stjäl de flesta scener han är med i.

Jag undrade länge vem som spelade Ana, jag kände igen henne men ändå inte. Det visade sig vara Sienna Miller som jag sett i filmen Interview med Steve Buscemi. Hade inte riktigt väntat mig henne i en actionfilm som denna.

Trots att jag satte på filmen fullt medveten om att detta skulle bli en urbota dum film hoppades jag ändå på en film med bra action, samt om jag hade tur lite kul dialog och gärna en riktigt bra skurk. Men tyvärr detta var dödligt tråkigt. Jag tyckte inte att Duke och Ripcord's gnabbande var speciellt upplyftande och bland skurkarna var Zartan med alldeles för lite, JGL var lite vek för den rollen och Sienna Miller var mest - vem är den där tjejen? Actioninnehållet var tyvärr inte heller så bra att det kunde höja filmen. Scenerna från Paris med två snubbar springandes i metalldräkter var verkligen inte bra och skurkarnas nya fantastiska vapen var mest skrattretande. Slutets attack på undervattensstaden med miniubåtar fick mig att nostalgiskt drömma mig tillbaka till Bondfilmerna.

Denna film konkurrerar på samma arena som filmer som Transformers och X-Men, men den är klart sämre än de två serierna. Transformers har maffigare och snyggare actionscener, X-Men bättre grundstory och karaktärer. Uppföljaren är kanske bättre? Sommarklubben lever vidare, men denna film får gärna bli glömd.

Jag ger G. I. Joe: The rise of Cobra en "nära" framtid av fem möjliga.

Betyg: 1/5


Det är ju Sienna Miller!

6 kommentarer:

 1. Av det lilla jag minns är jag böjd att hålla med dig. Jag hade förväntat mig något dumroligt i stil med första Transformers men det blev bara dumt och rätt ointressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lilla du minns är fullt tillräckligt! :)

   Radera
 2. Jag fann denna film underhållande - Sommers har (även om det ofta är korkat och överdrivet) en skaparglädje i sina filmer som smittar av sig. Uppföljaren däremot........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han hade en underbar skaparglädje i de två första Mumien-filmerna, men detta var allt för träigt i mina ögon. Jag ska hålla mig borta från tvåan allt vad jag orkar...

   Radera
 3. Jag noterar att en av de två kvinnorna visar baken på postern, ingen av männen. Apropå postern för The Avengers...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, nice catch, Jojje. Jag tänkte inte på det, vilket säkert en del ser som själva problemet.

   Men hellre en kvinnostjärt än en manlig dito, i och för sig... :)

   Radera