måndag 14 mars 2011

I Love You Phillip Morris (2009)


Golf! Are you hetrosexual?

Va tusan var detta? Jag trodde "I love you Phillip Morris" var en komedi. Totalt fel. Jag drog lite på smilbanden två gånger under hela filmen. Absurt.

Filmen bygger på en sann historia som det heter. Jim Carrey's Steven Russell finns tydligen på riktigt i ett fängelse i Texas.

Ok, Russell är en gift man med fru och barn, arbetar som polis. Efter en nära döden-upplevelse bestämmer han att leva ut sitt riktiga jag och han kommer ut som gay, flyttar till Miami och lever loppan. Det visar sig att det är dyrt att leva som gay (leende nr 1) och Russell börjar hänge sig åt bedrägerier om dagarna, och fortsätter med vältränade svettiga manliga kroppar om nätterna. Polis, tandgnissel och fängelset utan att passera gå. I finkan träffar han sitt livs kärlek i Phillip Morris (Ewan McGregor). Och så vidare.

Detta var 90 minuter som jag aldrig kommer få tillbaka.

Men det finns alltid, nåja nästan alltid, eller ibland varje fall, något bra med filmen man sett. Eller hur? Jim Carrey som förr i tiden bara kunde göra roliga miner med sitt gummiansikte är otroligt vass som seriös skådespelare. Det får man ge honom. Adam och Matty säger ju att komedi är svårast att spela. Vilket får mig att köpa det faktum att han faktiskt är bra när han vill skådespela "på riktigt".

Ett annat exempel är Adam Sandler. Jag orkade verkligen inte med honom. Men när han gaddades ihop med geniet Judd Apatow var han helt plötsligt väldigt bra i "Funny people". För att inte tala om hans fantastiska rollprestation i Paul Thomas Anderson's bästa film "Punch-drunk love" många år tidigare. Får en att fundera.

Jaja, vid sidan av Carreys skådespeleri är det inte mycket den här filmen har att erbjuda. Det skulle i så fall vara McGregor's feminina springstil (scen i fängelset). Den var lite kul.

Nä, detta var för kasst. "I love you Phillip Morris" bryter sig bara ut ur fängelset en gång.

Betyg: 1/5 

3 kommentarer:

  1. Puh, det var nara. Hade tankt kolla denna nagon dag i veckan, tack for varningen.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att du ska se den Frans! Antingen gillar du den, eller så kan vi gôtta oss åt dess dålighet tillsammans. ;-)

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte den var riktigt bra, men det är ju jag det, jag som sågar Heat (hihi) ;D

    SvaraRadera