torsdag 3 mars 2011

You Will Meet A Tall Dark Stranger (2010)I met her through acquaintances...

Woody Allen släpper ju ungefär en film per år och allt han gör blir givetvis inte lika bra. Han pendlar mellan komedier och rena dramer och ofta är filmerna en mix av de två genrerna. Jag tenderar att gilla de komiska filmerna mer.

"You will meet..." är en viktad mot drama med ganska få komiska inslag, enligt mig. Denna film tillhör sannerligen inte en av mina favoriter, men det är svårt att bli helt missbelåten med en Woody-film trots allt. Han drar alltid åt sig mycket bra skådespelare i sina filmer. I denna film är det Naomi Watts (såklart, gör hon någonsin en dålig insats?) och Sir Anthony Hopkins som sticker ut. Filmen handlar om samma ämnen som Woody's filmer allt som oftast handlar om relationsproblem, drömmar om ett bättre liv, rädsla för att bli ensam.

Naomi Watts spelar Sally, mitt i karriären och frustrerad över att hennes man inte vill skaffa barn. Hon när en dröm att rymma iväg med hennes latinske chef (Antonio Banderas). Sallys man (Josh Brolin) har fått skrivkramp efter en lyckad debutroman och han söker efter sin musa i den latinska granntjejen. Sallys föräldrar har skiljt sig. Modern hänger sig åt det ockulta, spådomar och annat krafs. Sallys far, dvs Woody's alter ego, försöker besegra ålderdomen med en ny sportbil, träning på det mest exklusiva gymet och en storbystad prestige-hustru modell yngre och urblåst.

Denna film är precis som många andra den senaste tiden inspelad i London istället för Woody's hemmaplan New York City. Jag tycker hans filmer förlorar på det, han beskriver inte London lika kärleksfullt som han gör med NYC, och det blir tråkigare helt enkelt. När dessutom karaktärerna inte tilltalar mig så blir detta en av de sämre filmerna jag sett från den gamle mästaren. Men med så bra skådespelare blir det dock aldrig helt värdelöst, det går helt enkelt inte.

Jag ger "You will meet a tall dark stranger" två spådomar som förändrar människors liv av fem möjliga.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

  1. Har du tagit bort alla trailrar eller det fel pa min browser?

    SvaraRadera
  2. Lägger inte in dem längre.

    SvaraRadera