fredag 3 mars 2023

Slow Horses - Season 2 (2022)Låt oss ta oss an en spionserie som levererar istället!

Slow Horses första säsong som går på Apple TV+ var en mycket positiv överraskning. Och nu mindre än ett år senare kom andra säsongen ut. Serien bygger på Mick Herrons bokserie vilket skapar goda förutsättningar att kvaliteten kan hållas uppe. Säsong 2 är också i samma nivå som den första säsongen. Det är positivt och glädjande. Säsong tre och fyra har redan blivit beställda!

Under denna säsong får vi följa Jackson Lamb (Gary Oldman) när han går upp emot sin gamla nemesis från den ryska underrättelsetjänsten. Stämning, teman och miljöer skriker John Le Carré och det är bara positivt i mina ögon. 

Mick Jagger har fortfarande skrivit en härlig signaturmelodi till serien, River Cartwright (Jack Lowden) misslyckas fortfarande med sina uppdrag men får på något sätt till det ändå till slut och farfar Cartwright i Jonathan Pryces skepnad ser fortfarande ut som George Smiley (och har samma roll!).

Detta är ännu en brittiska serie som är otroligt mysig. Det är en intelligent karaktärsdriven serie, inte en dum actionserie. Det hjälper att ha giganten Gary Oldman som motor, men alla skådespelare är mycket bra och hela produktionen känns gedigen.

Jag kommer hänga på låset när tredje säsongen har premiär. Tack Josqen för tipset!

Betyg: 4/5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar