onsdag 6 april 2022

American Underdog (2021)


Vi är nog ganska många filmnördar som har smala nischer inom film som vi gillar extra mycket. Ibland oförklarat. Här kommer en film från en sådan nisch för mig; sport, BOATS, amerikansk fotboll. American underdog handlar om en av de mest berömda quarterbackarna i NFLs historia, Kurt Warner. 

Warner är superbowl-vinnaren som innan sin professionella karriär jobbade på "ICA" och packade varor. Här får vi en filmatisering över hans väg till NFL. Och filmen är ganska bra faktiskt. Den kan givetvis inte mäta sig med höjdare i denna niche som The Blind Side, Any Given Sunday, We are Marshall eller Jerry Maguire.

Zachary Levi som spelade Chuck i tv-serien med samma namn, huvudrollen i Shazam! och birollen Fandral i Thor 2 spelar Kurt Warner. Det första som slår mig är hur otroligt lik han är den riktige Kurt  Warner till utseendet. Detta är bara bra för det känns i vissa scener som att man se Kurt och inte en skådis. Och sedan skadar det ju inte heller att han är helt ok som skådis.

Anna Paquin spelar hans blivande fru Brenda. Var det inte länge sedan man såg henne i något? Men annars var det Dennis Quaid i rollen som den ikoniska coachen Dick Vermeil som stod ut. Först kände jag inte ens igen honom. Han lyfter varje scen han är med i. Det var också mysigt att återse Adam Baldwin, den så älskvärde Jayne för de som vet.

Kurt Warner är känd för mycket, vinnare och MVP av SuperBowl 34, ligans MVP två säsonger och invald i Pro Football Hall of Fame 2017. Han är också känd som en extremt religiös man och det är helt ok så länge han håller det för sig själv mestadels. Filmen balanserar på linjen att falla över lite för mycket åt det ämnet men klarar sig mestadels ok. Personligen tycker jag det är trist att allt gott och fantastiskt han har utfört ska tillskrivas Gud. Låt oss hylla honom för det han själv åstadkom, det behövs inte några övernaturliga förklaringsmodeller...

Denna film är helt klart mest för oss som följer NFL, och för mig var den helt klart underhållande för stunden. Stark tvåa!

Betyg: 2+/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar