onsdag 23 februari 2022

After Life - Season 3 (2022)


Ricky Gervais serie "After Life" är en dramakomedi om en man som sörjer sin frus bortgång i cancer. Den blandar ett djupt mänskligt drama med igenkänningshumor, upprörande sekvenser med dråpligheter som får en att skratta. Det är lika delar tårar som skratt och jag fann den uppfriskande och helande.

Den tredje och sista säsongen kom tyvärr inte upp i samma nivå som de två första säsongerna. Gervais fokuserar väldigt mycket på bifigurer som annonsförsäljaren Kath, fotografen Lenny, postmannen Pat, hoardern Brian och Junes lite överviktiga som James. Tyvärr känns säsongen lite som en "freak show". Inte idealiskt när tonaliteten pendlar så vilt.

Av säsongens sex avsnitt sticker i alla fall två avsnitt ut. Det andra avsnittet är säsongens klart bästa. Vi slipper de mest taffliga och pinsamma sekvenserna, som de med Kaths dejtande. Avsnittet är väldigt roligt och hade klart passat i någon av de tidigare säsongerna.

Här i den tredje säsongen lär sig Tony att acceptera Lisas död. Han verkar kunna förhålla sig till sitt nya liv bättre och börjar till och med hjälpa de vänner han har nära sig. Han skapar något positivt med pengarna från Lisas livförsäkring.

Sista avsnittet är mycket speciellt, inte minst med tanke på sista scenen där Gervais tar serien i en helt ny riktning. Har Tony blivit en ängel? Oklart. Personligen tror jag att scenen visar hur de alla tre kommer dö någon gång. Först Lisa, sedan Brandy (good girl) och till sist Tony själv. Jag hoppas bara att han kan leva ut sina dagar med tillfredsställelse och något som kan liknas vid lycka.

Allt som allt var det inga problem att se igenom säsongen. De är alla mycket korta. Men den var inte lika bra som föregångarna.

Betyg: 2/5

2 kommentarer:

  1. Har inte sett denna säsong än men tids nog klämmer jag den är lite halvsugen - kände att förra slutade ganska så bra - för mig i vart fall

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas på god titt. Den borde inte göra något fan av After Life besviken. Jag hade väldigt höga förväntningar...

      Radera