tisdag 13 juli 2021

Wrath of Man (2021)

Wrath of man är den senaste actiondängaren med Jason Statham. Jag gillar skådisen mycket men jag är kanske inte lika förtjust i honom som vissa... Hrm, Filmitch

Statham brukar vara superstabil i sina roller där han spelar tysta starka män med våld i sinnet. Detta är en genre där likar som Denzel Washington (Man on fire och The Equalizer), Tom Cruise (Jack Reacher) och Keanu Reeves (John Wick) alla strävar om att vara kungen på kullen.

Eftersom det är en Guy Ritchie-film skulle man kunnat gissa att detta skulle vara en film med glimten i ögat och en hel del humor men då skulle man ha fel. Detta är en hård och dramatisk action/crime/thriller. Den blandar inte in "one liners" som skulle riskera förta det dramatiska inslaget. Filmen är mörk och inte så lite sorglig till sitt innehåll. Den film jag mest tänkte på var faktiskt Michael Manns mästerliga Heat, även om denna inte nådde upp till dess nivå. Däremot slår den Gerard Butlers Den of thieves rejält.

Jag skriver inte så mycket om handlingen då filmen avnjutes bäst utan att veta någonting alls. Historien berättas med bruten tidslinje så det är något av en mysteriefilm också. Detta blev mycket effektivt i denna film.

I övriga roller ser vi Holt McCallany, Josh Hartnett, Andy Garcia, Jeffrey Donovan, Eddie Marsan och Scott Eastwood, ni vet Clintans son. Clintan! Det var länge sedan jag tänkte på honom. Mmmmmm. Fin kille det.

I en era där många filmer har antagit en ironisk eller lekfull ton, vilket jag ofta gillar, kändes det ändå fräscht med en film som är allvarlig, spännande, och rejält våldsam. Jag gillar den!

Betyg: 4/5 

4 kommentarer:

 1. Ahh, Clintan, fin kille! Det är vi två om att tycka. Gissningsvis menar du gamlingen. Jag minns Richard Jewell som igår. Gravt underskattad film. Den bör man försöka göra till en sorts klassiker i folks medvetande.

  Om Guy Ritchie skippar sina one liners och ironin i denna film, ser jag det som en bonus. Men hård action är jag inte lika förtjust i som när jag var yngre. Så det får ni ungdomar njuta av själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "ni ungdomar"... Man tackar! ;-)

   Ja, menar givetvis den gamle Eastwood. Tror bestämt att jag ska ta mig för och se Richard Jewell någon gång... ;-)

   Jag kan tycka att nyskapande action kan vara bra, men det får man ju allt för sällan. Däremot älskar jag action som är en integrerad del av handlingen och karaktärsutvecklingen, om du hänger med på hur jag menar...

   Radera
 2. Tack för ping - istort sett identiska inlägga och så även betyg. Bra film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart.

   Jo, verkar som att vi såg ungefär samma film denna gång! Hi5. :)

   Radera