onsdag 29 juli 2020

Fast & Furious 7 (2015)


Första omtitten för mig i sommaren genomtittning av Fast and the Furious-serien. Och jag måste direkt säga att detta är bra underhållning. Detta är i mitten av "summer block buster" popcorn-action. Filmen påminner mig en hel del om "Mission: Impossible - Ghost protocol" med kopplingen Dubai och öknen.

Det är i denna film som Jason Stathams Deckard Shaw blev introducerad och han är riktigt bra som "big bad". Statham ger rollen tyngd och han spelar den helt rätt. Han känns som en riktig person, trots att de flesta i denna film är som en seriefigur.

Favoriten Dwayne Johnsons Hobbs är ju inte med så mycket i denna film. Han ligger mestadels på sjukhuset vilket jag inte kom ihåg och det var lite synd. Överraskande nog steg Roman fram och var ganska festlig. Jag har haft svårt för den karaktären men här var han kul av någon outgrundlig anledning.

Annars är Tej den enda kvar av favorittrion där Han och Wonder woman nu lämnat skeppet.

Filmen inför en hel del mer glimten i ögat vilket gör att den funkar bättre. Det balanserar bättre mot det absurda actioninnehållet. Vilket är "over the top" och underbart. Bästa scenen var den i Dubai med den grymma heisten och att de flög med bilen mellan skyskraporna. Fritagningen av Ramsey uppe på ett berg var också mycket trivsamt. Många coola shots. Slutuppgörelsen i Los Angeles var helt ok men kanske de svagaste av de tre.

Ramsey för övrigt spelas ju av Nathalie Emmanuel som vi känner igen som Missandei från "Game of Thrones". Hon är mycket roligare i denna film, får mer att göra, mer dialog och lite sånt. Avdelningen gamla hjältar fylldes av Kurt Russell. Det enda som var överraskande med hans Mr Nobody var att han inte försökte blåsa Dom och hans gäng.

Sist men inte minst måste det nämnas hur sorgligt allt är med skådespelarens Paul Walkers olycka och död i verkliga livet. Jag tycker de gör ett mycket fint avsked till Paul med det känslosamma collaget. Det får en att tänka lite... Det blev fan ta mig rejält dammigt i rummet...

En superstark trea!

Betyg: 3+++/5

Lyssna på mig och Joel prata om filmen i podden Rapporter från apokalypsen.
4 kommentarer:

 1. Detta var den första FF filmen jag såg efter att ha ettan och tappat intresset. Anledningen var förstås Statham allt med Statham ska ses (utom Uwe Boll rullen). Minns att jag var i chock vilken skit det var - nu har jag dock vant mig och filmen är åtminstone ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Statham är bra och hela filmen är frejdigt underhållande. Mycket duglig i genren, men ändå bara stark trea i min bok.

   Jag ser också mycket av Statham, jag gillar honom, men har inte alls sett allt. inte heller Uwe Boll rullen vad det nu kan vara... :)

   Radera
 2. Mja, vid det här laget hade jag tyvärr börjat tappa geisten med serien. När jag ser tillbaka på helheten tycks det som om jag har haft lättast att acceptera de "nya" formerna för serien. Det vill säga ettan och femman. Allt däremellan blir mer eller mindre blahablaha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den som ett spektakel, ren underhållning. Därmed har jag inte lika höga krav på allvar eller story så länge det görs bra. Stark trea känns rätt.
   :)

   Radera