måndag 27 juli 2020

Breaking bad - Season 2 (2009)


Trots många starka rekommendationer för denna serie måste jag ta en paus nu efter säsong 2. Vet inte ens om jag kommer köra vidare med den någon gång, man vet ju aldrig.

För trots att jag varit underväldigad över vad jag sett i de två första säsongerna är det klart att det fortfarande gnager en undran i mig om serien kanske kommer bli bättre och om inte annat var story ska ta vägen.

Problemen för mig är först och främst att jag har väldigt tråkigt när jag ser på den. Manus är tunt och dialogen svag. Dessutom finns det ingen karaktär i hela serien som jag gillar att se. Det är skit samma om den är god eller ond, eller hur ond den är eller på vilket vis. Det är små små saker som gör att man gillar en karaktär inklusive skådespelaren, dialogen, hur och vad regissören får ut av skådisarna och övriga i teamet samt storyn.

Seriens huvudpersoner är mest irriterande och serien har redan repeterat karaktärsdragen många gånger om. Det känns som att den står och stampar och takten framåt är så långsam att jag knappt ser den. Han den äldre med cancern är korkad, och han den yngre med drogproblemet är ännu mer korkad. Båda är trista som fan. Nej, nu får det bli en paus.

I två av säsongens avsnitt händer i princip inget förutom att vi får se det äkta paret hata varandra på ett ointressant sätt. De är båda "passive aggressive" vilket gör avsnitten ännu sämre.

Av och till under säsongen visas en svart vit "flash forward" som intro till avsnitten. De använde "flash forward" i förra säsongen också för att teasa om en bad ass scen. Men här gör de ingenting av den tease de så mödosamt byggt upp. Jag börjar se tendenser till att serien lovar och lovar att leverera olika saken, men sedan blir de pyspunka och leveransen blir mycket mindre än utlovat. Det är en tråkig känsla.

Serien styrka är den sköna miljön allt utspelas i. New Mexico är en häftig delstat med spektakulär natur. Det är på plus.

Betyg: 2/5

6 kommentarer:

 1. Har du inte fastnat nu lär du nog inte göra det längre fram. Smaken är olika och tur det annars hade vi väl bara fått se Vänner på tv ;)
  För mig är detta en av de 20 bästa tv-serier som gjorts och jag kan nog tänka mig att se om den så småningom

  SvaraRadera
  Svar
  1. LOL, ja det är sannerligen väl. Bara Vänner på tv vill nog ingen ha.

   Låt oss säga att jag inte tror att BB kommer upp på min topp 20... ;-)

   Radera
 2. Helt enig med vår kära kollega ovan. Både i det att jag tycker serien är fantastisk och att det är tveksamt om du kommer att tycka bättre om rollfigurerna framöver. Det är nog bara att lägga ned, tyvärr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag gissar också att serien helt enkelt inte funkar så bra för mig. Det finns mycket annat att lägga tiden på... :-)

   Radera
 3. Jag pinade mig igenom alla fem säsongerna utan att förstå hur folk kunde gilla denna serie.

  Håller med övriga talare; har du inte gillat den hittills så är det bara att lägga ner (den blir inte bättre).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, tack för konfirmationen. Vi drar vidare till andra serier! :-)

   Radera