måndag 9 december 2019

Lifeboat (1944)


Veckans film i Shinypodden om Hitchcock är krigsfilmen Lifeboat från 1944. Filmen är rent tekniskt otroligt imponerande då Hitchcock ville utmana sig själv och spelade in filmen i studion.

Med briljant skådespeleri spelas ett drama ut framför ögonen på oss där alla de desparata individernas inställning till den fokuserad, kompetenta och oärlige tysken långsamt förändras från osäkerhet och humanism till hat som leder till handling.

Teaterdivan Tallulah Bankhead dominerar filmen och levererar en av de bästa karaktärerna vi har sett hittills i Hitchcocks filmer. Jag älskar hennes skådespeleri och karaktär Connie Parker. Även de övriga skådespelarna är fina. Noterar med glädje att unge Hume Cronyn har en stor roll i denna film.

Då jag gick in till titten hade jag en vag känsla av att filmen skulle vara lite svagare men jag blev positivt överraskad. Jag gillar filmen skarpt!

Hitchcocks cameo är lustig och mycket lyckad. Lyssna på poddavsnittet för alla detaljer om detta, Tallulahs avsaknad av trosor och en listning av de bästa filmatiseringarna av John Steinbeck-böcker av Frans.

Åttonde avsnittet av Shinypodden hittas här.

Betyg: 3+/5
Behind the scenes pic

2 kommentarer:

  1. Bra länge sen jag såg filmen och då tyckte jag den var ok, inte mer. Har inte haft någon lust att se om den, så det har inte blivit av. Finns så många andra Hitchcock-filmer jag hellre plockar fram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gick in till titten med tämligen låga förväntningar och blev positivt överraskad. Återkommer efter vi poddat klart om alla filmerna med rankinglista.

      Radera