fredag 2 augusti 2019

The Expanse - Season 3 (2018)


Jag gillade de två första säsongerna av The Expanse en hel del. Typiska 3/5-säsonger. Det är sci-fi och ganska bra gjort. Det räcker för en annan då och då. Nu har jag fått tummen ur och sett tredje säsongen som släpptes redan förra året.

Denna säsong är i samma nivå som de tidigare två. Inledningsvis tyckte jag den var lite seg, men i mitten gjordes plötsligt ett hopp framåt i tiden, och sedan blev säsongen klart mer intressant. Det erbjöds mer hård sci-fi med mindre fokus på det politiska spelet mellan Jorden och Mars och mer fokus på protomlekylens skumma konstruktion ute i rymden. Det passade mig bättre.

Anledningen till att serien inte får högre betyg är att jag trots visst engagemang för huvudpersonerna inte till fullo känner för dem. De är ok, men egentligen ganska bleka. Det är sci-fi innehållet som är det spännande. När fokus flyttades från politik på Jorden ut till rymden och den intergalaktiska portalen blev det mer sci-fi som känns igen från mästare som Isaac Asimov och Arthur C. Clarke. Slutet av säsongen påminner mig starkt om Greg Bears bok "Eon" från 1985.

Jag ger säsong 3 samma betyg som de första två!

Betyg: 3/5

The Expanse Season 1
The Expanse Season 2


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar