fredag 6 juli 2018

Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)


Jumanji: Welcome to the jungle är en varmhjärtad actionkomedi med den underbare stenen Dwayne Johnson i huvudrollen. Jag får här erkänna att jag inte sett den första filmen från 1995, den med Robin Williams. Enligt en källa var den mer skrämmande än humoristisk. Den nya filmen är i alla fall mer en komedi än något annat och som sådan är den mycket lyckad. Detta är den perfekta filmen för fredagskvällen efter en god middag och en lång arbetsvecka.

Dwayne Johnson fortsätter att imponera. Han är charmig som få och spelar sin roll med en perfekt balans av ärligt allvar och lekfull glimten i ögat. Han backas här upp av den mycket underhållande Kevin Hart, den orättvist hatade Jack Black och så charmiga Karen Gillan. Henne har jag knappt sett förut. Visst, jag vet att hon spelar den blå systern i Guardians-filmerna men där är hon så sminkad att man har svårt att känna igen henne. Hon är en frisk fläkt, dansar bra. Jack Black spelar en självupptagen tonårstjej som är av typen "snyggast och mest populär i skolan". Han gör det på ett glimrande sätt och mycket av humorn i filmen, både den under bältet och den lite mer sofistikerade, kommer från honom. Kevin Hart är en stor skådespelare och han gör bra ifrån sig även om hans roll känns som den minsta av de fyra. Bäst av alla och filmens kapten är ändock The Rock. precis som i Baywatch sitter jag och blir mer och mer småförtjust i honom. Han är för skön helt enkelt. Hatten av för honom.

Kul film som inte kommer gå till historien för dess komplexa eller "viktiga" handling. Dess uppgift är att underhålla för stunden och det lyckas den med utmärkt. Job well done, film!

Jag ger Jumanji: Welcom to the jungle tre dansfajter av fem möjliga.

Betyg: 3/5


2 kommentarer:

  1. Johnson har gått och blivit en favorit hos mig. Han är en personifiering av familjefilm för mig och jag har svårt att tycka illa om filmer där han är med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi5 på den. Dwayne Johnson är en av de bra. Jag hejar på honom. 🤗

      Radera