torsdag 1 oktober 2015

The Gift (2015)


The gift var en av filmerna jag såg nere på Malmö-filmdagar. Det har gått flera veckor nu sedan jag såg filmen och minnet har bleknat lite. men jag kommer ihåg tillräckligt mycket för en kort text i alla fall. The gift är en ganska smart thriller med en tämligen intressant story och hyfsat dugliga skådespelare.


Favoriten Jason Bateman (Bad words) och Rebecca Hall är ett rikt och framgångsrikt par, Simon och Robyn, som flyttar hem till Los Angeles. Väl hemma träffar Simon på en gammal klasskompis, Gordo. Efter en "akward" scen som kändes igen där Simon inte riktigt kan placera Gordo bokas en "catch up"-träff in. Gordo verkar var en hyvens kille, men snart visar det sig att skenet kan bedra.


Thrillern tar vissa vägar du väntar dig men vissa du kanske inte sett så ofta. Den är inte spektakulärt nydanande, men heller inte bara gammal skåpmat. En duglig film helt enkelt. Lite spänning för stunden, men förvänta dig inget underverk. I princip hela filmen bygger på att man inte är spoilad om vad som händer så jag antar att det är bäst att undvika att läsa allt för mycket eller titta på trailern.


Joel Edgerton spelar Gordo och detta är också hans manus och regidebut. Han är ok i sin debut, helt klart kapabel, men detta sticker inte ut nämnvärt. Han kan kanske våga ta ut svängarna lite mer nästa gång? Ok, det blev en hel del "helt ok"-feeling över denna text, men det är kanske bara för att filmen var just så... "Helt ok".

Jag ger The gift två ovälkomna gåvor av fem möjliga.

Betyg: 2/5


Läsa mer? Blev mina filmbloggarkompisar störda på alla presenter?
Jojjenito
Fifis Filmtajm
Rörliga bilder och tryckta ord


4 kommentarer:

 1. "Helt ok" är orden för dagen och om denna film. Håller med. Helt ok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den var helt ok för stunden. Den kändes ganska fräsch när den sågs, men föll snart in i skugglandet där många filmer snabbt glöms bort. Har du också publicerat idag? Har inte poppat upp i min lista än. Men då hoppar jag över och kollar in vad du skriver...

   Radera
 2. Fast verkar Gordo så himla hyvens egentligen? Nu blir man förstås färgad av Simons reaktion men jag upplevde honom som extremt creepy redan från början.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slarvigt skrivet tror jag mest. Han verkar hyvens "på pappret", verkar hjälpsam, ger gåvor osv, men jag håller med om att han är världens creep hela tiden... Jaja... :-)

   Radera