söndag 11 februari 2024

Veckans låt

Förberedelserna inför Shinypoddens Special om musikåret 1985 pågår som bäst, första avsnittet publiceras natten till måndag om en vecka, och det är ett album jag blivit förälskad i... Albumet är Love av orkestern The Cult. 

Wow, vilket album. Supernajs. Detta är annars ett år som är överfullt av nostalgiska favoriter. Det är svårt att slå sig in bland album jag lyssnat på en hel massa genom åren. 

The Cult hade jag hört lite i periferin ända sedan det begav sig, men jag har aldrig på riktigt tagit åt mig dem. Men nu har jag funnit denna juvel. Låten som sticker ut från albumet är låten She Sells Sanctury.

 Mycket nöje!


6 kommentarer:

  1. Jodå denna gick varm tågluffen -86 idag känns den lite åldrad men kan av och till hamna i lurarna. Bandets övriga produktion har jag faktiskt inte lyssnat speciellt mycket på

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, tågluff '86. Vilka länder besökte ni? Jag hade min europeiska odyssé sommaren '87.

      Jag missade "tåget" när det gäller The Cult men glad för att jag återupptäckte detta album i alla fall. :-)

      Radera
  2. England, Nederländerna, Frankrike och Spanien (Ibiza)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ahh, vi drog till Italien (Rom och Brindisi), Grekland (Korfu), Wien, London och till sist Franska landsbygden innan vi for hem.

      Radera
  3. Just låten är välbekant, dock varken titeln eller bandet :) Så jag är lite lur på om den inte förekommit som soundtrack/intro till någon TV-serie...

    SvaraRadera
  4. @Sofia, jag kan inte komma på någon film eller serie men vem vet. Däremot var ju låten ganska populär och den har spelats på radion en hel del skulle jag kunna gissa. :-)

    SvaraRadera