måndag 19 februari 2024

Shinypodden Special: Best Albums of 1985, part 1


Shinypodden Special är åter i luften. Äntligen!

Nu tar vi oss an de bästa albumen från 1985. Detta blir en härligt nostalgisk resa. Vi har också utvecklat programformatet med ett par förbättringar vilka en kommer direkt under inledningen av detta första avsnitt. Andra programmet kommer om en vecka.

Poddavsnittet hittar du där poddar finns, eller via länken här.


10 kommentarer:

  1. Återigen lite mer välbekanta toner :)

    Jag kan inte låta bli att undar över hur många som INTE tänker på Patrick Bateman när de hör Sussudio och hur nöjd Phil Collins är över det...

    Och jag klippte faktiskt Tom Waits! Men inte för att jag alls är någon Waits-fantast, utan för att jag lyssnat sönder soundtracket till Shrek (han sjunger Little drop of poison på den sunkiga krogen)

    Applåder till avrundningen på listan så här långt -- A-ha är gamla favoriter som jag fortfarande kan tänka mig att lyssna på. Men i likhet med Nicklas tycker jag nog också att Hunting High and Low bjussar på den bästa helheten av deras album.

    Dock går jag bet på She sell sanctuary. Antingen blandar jag ihop den med en annan låt eller också har jag orimligt starka minnen av Singles, för den förekommer faktiskt på det soundtracket

    SvaraRadera
    Svar
    1. Damn, blev fel! Håller på Scoundrel Days som bästa A-ha-albumet. Viktigt :)

      Radera
    2. Kul att du hittade fler låtar som var välbekanta. Jag hoppas och gissar att du inte kommer bli besviken av andra programmet som kommer ut natten till måndag! :-)

      Bra där att klippa Tom Waits. Hans sångröst är väldigt egen och bra att ha i sitt kartotek i minnet.

      Jag älskar Take on me men känner att du och Niklas är konnässörerna då det gäller deras fullängdare, så jag överlämnar åt er att avgöra vilket album som är det bästa.

      Ojoj. Angående She sells sanctuary så måste det vara någon annan låt du blandar ihop den med. Kanske något från Alice in chains? För den är faktiskt inte med på Singles soundtrack. Fast det är sannerligen ett bra soundtrack och vi kommer att ta oss an alla tre åren 1990-1992 under året så vi kommer tillbaka till det! :-)

      Radera
    3. @Sofia Oki, noterat. Scoundrel Days! Japp, viktigt. :-D

      Radera
  2. Trevlig lyssning som vanligt. En del okänt för min del men även välkänt.

    Jag var säker på att det var Thåström jag hörde men det konstiga var att jag inte kände igen vilken låt det var av Imperiet. Vilket fick sin förklaring. :)

    Sade är en favorit som jag har flera album av. Upptäckte bandet på allvar via albumet Love Deluxe som kom ut '92 och sen gick jag bakåt i tiden. Sades röst är verkligen en av de skönaste man kan lyssna på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ödmjukast och hoppas att formatet för er i smaken.

      Att Camouflage påminner så mycket om Thåström hade jag aldrig tänkt på förrän nu. Lustigt det där. Fast jag har aldrig varit ett stort fan av Thåström så kanske inte så konstigt egentligen. Såg dock Imperiet live på ishallen i Skövde någon gång i mitten av åttiotalet.

      Ahh, Sade. Visst har hon en ljuvlig röst. Jag har endast lyssnat på de två första albumen. Jag måste helt klart kolla upp mer av hennes diskografi.

      Radera
  3. Enligt IMDb är She sells... med på soundtracket till Singles...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, ja ta mig tusan! I stand corrected!

      Det är dags att se om filmen uppenbarligen! Kommer i samband med ett avsnitt av podden under året. :-)

      Jag har ju (såklart) Soundtracket, dvs albumet, i 2 disc deluxe edition och där är den inte med. Kanske någon rättighetsgrej. Och om man kollar på wikipedia står det också att låten är med i filmen (men inte på soundtrack-albumet). Kudos till dig, vasst minne! :-D

      Radera
  4. Tom Waits väna stämma känner ju vänner av Shinypodden igen från Down by Law. Känns som att jag är ungefär lika kompatibel med det här avsnittets musik som med den filmen. Men alltid trevligt att höra er snacka. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du hänger i även om det är ett musikår du inte synkar med. Hoppas att du kommer känna igen en hel del i andra delen. Eller så får du gaska upp dig och lyssna på mer musik! ;-)

      Bjuder på ett av Friedrich Nietzsches mindre kända citat:

      "Without music, life would be a mistake."

      Radera