fredag 26 november 2021

Red Notice (2021)


Jag gillar dem alla tre, The Rock, Gal Gadot och inte minst Ryan Reynolds. Och därmed hade jag ganska höga förväntningar på denna film. Jag trodde kanske inte att den skulle kunna komma upp i nivå med Deadpool-filmerna men kanske i närheten?

Men nej, detta var "bara" en skön ride, underhållande för stunden, men inte en film som kommer beskrivas som årets stora film direkt. Som actionkomedi är den fine, lite spoof på James Bond med flera utsökta inspelningsplatser (som om filmens stjärnor ville åka på semester medan de spelade in filmen), lite som en blandning av The Rocks charmiga djungeläventyr med Karen Gillan och Indiana Jones till tonalitet, och lite som "Rivierans guldgossar" med två män och en kvinna som luras och stjäl dyrgripar.

Rawson Marshall Thurber har tidigare regisserat en handfull filmer där en av de senaste årens bästa komedier, "We're the Millers" står ut. Men anledningen att jag ser denna film är ändå på grund av de tre stora namnen på postern.

Alla tre har charm men det bränner inte till riktigt för mig. Ryan Reynolds är ännu bättre i mer hejdlösa filmer där hans "over the top"-persona får än mer fritt spelrum, tänker på filmer som "Deadpool", "6 Underground" och "The Hitman's bodyguard".

Gal Gadot är som alltid förtjusande i allt hon gör. Hon dominerar rummet, gör sina roller mer intressanta och spelar allt som oftast med glimten i ögat. Överlag mycket begåvad skådis. Vad hon gjorde i "Wonder Woman 1984" vete katten, låt oss skylla på manus och regissör där.

Dwayne Johnson är ytterligare en favorit. Här spelar han "the straight guy" som Ryan Reynolds får studsa sina skämt emot. Senare i filmen har han en romantisk fling med Gal och det är ok, även om vi F&F-tittare kanske kan tycka att det känns lite fel.

En kul rulle med charmiga och snygga skådespelare, plus humor, action och vackra locations. Nöjd ändå!

Betyg: 3/5

6 kommentarer:

 1. Sevärd för lite underhållning för stunden vare sig mer eller mindre. Gillar alla tre i huvudrollerna men jag börjar undra om Gal Gadot är en speciellt bra skådis? Första WW funkade då hon skulle vara lite bortkommen men sedan dess har jag inte blivit speciellt imponerad. Charmig dock och det kan man komma långt med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är eniga. Tyvärr inte den fullträff man kanske hade hoppats på.

   Gal Gadot? Charmen tar en långt! Jag finner henne oftast mer intressant än hennes omgivning i filmer jag sett. Kan vara att jag förblindas av hennes charm eller något annat som är svårt att sätta fingret på. Bättre skådis? Jag vet inte!

   Vad innebär det ens att vara en bättre skådis? Jag brukar till exempel inte gilla Joaquin Phoenix eller Nicole Kidman på film (två exempel som poppade upp i huvudet på mig). Är de dåliga, eller har de bara fel energi för att passa mig? ¯\_(ツ)_/¯

   Radera
  2. Visst har du rätt Charm och Karisma tar en långt.

   Radera
 2. Gillar alla tre skådisarna, men det verkar som de lagt alla pengar på dem och hoppats på det bästa.
  Inte fanns det några pengar över till en manusförfattare i alla fall.

  Filmen är en katastrof och jag blev redigt besviken. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sannerligen trist att denna film inte blev bättre och jag känner igen besvikelsen, men en katastrof? Det är att ta i lite i mina ögon. :-)

   Radera