torsdag 27 juni 2019

Barry - Season 1 (2018)


Barry är en mycket underhållande serie. Som i många moderna serier mixas genrer med en axelryckning. I Barry får vi komedi, drama, action och thriller i ett. Var säsong är tio avsnitt om cirka 30 minuter styck. Det är en längd man kan ta sig an utan allt för stora åtaganden.

Det komiska geniet Bill Hader spelar lönnmördaren Barry som kommit på att han vill bli skådespelare. Hans uppdragsgivare spelas av Stephen Root. Barry kompisar i skådespelarkursen spelas av Sarah Goldberg och andra. Storyn far mellan den hårda och dödliga värld arbetslösa skådespelare i Los Angeles lever i, och den artiga och humoristiska värld som den tjetjenska maffian befolkar.

Vid sidan av serien dominant Bill Hader, som också skapat serien tillsammans med Alec Berg, sticker flera birollskaraktärer ut. Stephen Root är lustig inledningsvis, men jag tröttnar på hans karaktär Fuches ganska snart. Henry Winklers Gene, lärare och mentor åt de aspirerande skådespelartalangerna, har en motsatt utveckling. Han blir roligare och roligare under seriens gång.

Men den biroll som är roligast är NoHo Hank spelad av den för mig okände Anthony Carrigan. Han är hysteriskt rolig men använd allt för lite. Vågar man hoppas på att han ska få en större roll i säsong 2?

Betyg: 3/5 


6 kommentarer:

 1. Jädrans trevlig serie detta!
  Har precis påbörjat säsong 2. :-)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt, trevligt. Väntar nog med S2...

   Detsamma! :)

   Radera
 2. Omöjligt att inte läsa titeln som Hanks exalterade BARRY! Snygg beskrivning av kontrasten mellan de två världarna, det kanske är så de lyckas så bra med att balansera humor och svärta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, bara NoHo Hank på egen hand gör det nästan värt att titta vidare, men jag drar nog vidare till andra serier. Det var ju småkul men långt ifrån spektakulärt... Balansen mellan humor och svärta är riktigt svår.

   Radera
  2. Det är nog ett vettigt beslut. Säsong 2 känns rätt onödig, även om jag fortfarande uppskattar den.

   Radera
  3. Det kan hända att jag halkar in på S2 någon gång. Avsnitten är ju korta, men tar en paus nu i alla fall. :-)

   Radera