tisdag 30 juni 2015

Jupiter Ascending (2015)


Fasen, jag litar inte på syskonen Wachowski. Visst de gjorde The Matrix men sen då? Litar inte på dem. Jupiter Ascending hade en intressant premiss. Den kunde vara bra, men enligt ryktet som föregick den skulle man inte ha allt för höga förhoppningar. Trots det hade jag alldeles för höga sådana...

De bygger världen bra. Det är inga fel på specialeffekterna i filmen. Men som jag sa i revyn om The Terminator så blir det inte en bra film endast på grund av bra specialeffekter. Om en films karaktärer och manus är så uselt som i denna film räcker det inte med snygga datoranimerade miljöer.


Channing Tatum är hjälten i filmen. Han påminner inte så lite om Chris Pratt i Jurrasic World förresten. Hans filmkaraktär är totalt ointressant. Och till råga på allt flyger han omkring på ett par antigravitationskängor. Det var fånigt. Men det kanske finns någon bra skurk? Hehe, nej sådan tur har vi inte. Eddie Redmayne spelar över något otroligt i rollen som ond ägare till Jorden. Jag började få John Carter-vibbar av filmen...


En av anledningarna till att jag ville se filmen var för att hetingen Mila Kunis spelar huvudrollen. Tyvärr är hon inte het i denna film. En gång för alla kan det nu bevisas att det inte är utseendet som gör någon het, det är karaktär och glimten i ögat. Här har Mila ingendera. Allt från när vi möter henne på knä skurandes toaletter till filmslutet då hon på knä skurar toaletter är hon mer eller mindre ointressant. Mycket trist och inte så lite överraskande. Dålig karaktär alltså!

Jag tycker filmen fokuserar på helt fel saker. Den töntige manlige hjälten räddar den stackars Kunis om och om igen. I en enda scen får hon stå upp för sig själv och då drämmer hon till sin fiende med ett järnrör. Snart  börjar dock byggnaden raseras och då kommer den flygande hjälten och plockar upp henne igen.


I filmens miljö och universum hade en mycket intressantare story varit att Kunis varit starkare, tagit kommando, fått vara bad ass lite mer och att hon hade besegrat sina fiender på ett mer intressant sätt. Jag hade velat se Kunis som drottning och ägare av Jorden. Inte på knä skurandes toaletter hela tiden. Bläh, detta var extremt tråkigt, trots snygga miljöer.

Träligt att denna film inte var bättre! Jag tvingas ge den det lägsta betyget. Syskonen kunde en gång, men de kan kanske inte mer? Jag ger den en stor besvikelse av fem möjliga.

Betyg: 1/5


10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Japp, kan inte annat än hålla med. Så otroligt dålig.

   Radera
 2. Såg första tio minuterna för ett tag sen. Avbröt då men ska se den.

  Jag tyckte Cloud Atlas var alldeles strålande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte sett Cloud Atlas. Skriver upp den på listan då. Trots att den är eländigt lång... Du lär höra av från mig om den inte är bra! ;-)

   Radera
 3. Tja, vi har ju redan konstaterat att vi inte tyckte så lika om den här filmen. Jag kunde svälja Channing och glllade Mila skarpt. Den var kul, helt enkelt.

  https://bilderord.wordpress.com/2015/02/12/jupiter-ascending-2015/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just det, det var då du blev så arg på mig. Verkade det som i alla fall!. Det var lite annorlunda tyckte jag... Du brukar ju vara så lugn och saklig. :-D

   Radera
  2. Ehhh, smiley för att jag _inte_ blev arg eller för att jag _inte_ brukar vara lugn och saklig? Jag behöver nog en smiley-förklaring :)

   Radera
 4. Säger som Jojjenito Cloud Atlas är bra tom mycket bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att höra. Den åker upp på listan...

   Radera