fredag 29 augusti 2014

Decennier - omstart och 1970-talet...and we're back! Filmbloggarkompisen Movies-Noir och jag kör ett projekt vi döpt till Decennier. Vi går däri igenom ett decennium i taget och ser filmer som vi länge velat se men som aldrig blivit av. Ibland ser vi till och med om filmer som vi av olika anledningar känner inte fick den chans som den är värd. Movies-Noir kör sin lista och jag min, men varje fredag under decenniemånaden bloggar vi om en gemensam film och då har vi med vicesheriffen Jojjenito också. Är du sugen på att delta är det bara att skicka en våg och anmäla intresse.

Gemensamma filmer! Följande filmer är planerade för 70-talet som körs under september 2014.

Fredagen den 5:e blir det New Hollywood och Jack Nicholson i klassikern Five easy pieces
Fredagen den 12:e blir det en smutsig western-noir signerad Robert Altman: McCabe & Mrs. Miller
Fredagen den 19:e studerar vi en tidig sci-fi av "Star Wars" fader George Lucas: THX 1138
Fredagen den 26:e blir det traditionsenlig Disney med Robin Hood

Jag kommer om allt går som planerat att slå rekord i antal filmer detta decennium. Jag kommer gruppera filmerna under de fyra veckorna med ett dominerande tema per vecka. Första veckan blir det konspirationsfilmer och New Hollywood. Andra veckan blir det idel klassiska "softa" regissörer som Sidney Lumet, Hal Ashby och Robert Altman. Under tredje veckan blir det actionfilm signerad en räcka superkända regissörer. Till sist blir det huller om buller under veckan med barnfilm från Disney till konstig film från David Lynch.

Kila nu över och läs Movie-Noirs introduktionsinlägg för 70-talet.

6 kommentarer:

 1. Intressant, intressant. Har också funderat på att gruppera filmerna veckovis, men vi får se om det blir så eller inte.

  Finns så mycket "godis" från 70-talet att titlarna bara rullar upp i huvudet när du nämner regissörerna och inriktningarna du tänker göra. Hoppas du finner några av klassikerna värda entrépengen ;)

  Let the fun begin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir ett, eller faktiskt fler, teman per vecka. New Hollywood och konspirationsfilmer tex kan kanske slås ihop, eller anses som två teman...

   Jag kommer också "tjuvstarta" i veckan som kommer...

   Let's rumble!

   Radera
 2. Skönt att temat är igång igen jag har väntat på att ni ska starta igen, hoppas på en del sköna filmtips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul om du hänger med, alltid kul med kommentarer, hejaramsor när vi träffar rätt med betygen och förtvivlade utrop när vi inte fattar filmens storhet...

   Radera
 3. Härligt! Ska som sagt bli spännande att se vilka filmer ni väljer. Ärju som julafton hela hösten :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir mycket sjuttiotalare under september, upp till två filmer per dag! Det är ju en massa premiärer av film från Malmö Filmdagar som slåss om utrymmet också!

   Radera