lördag 8 december 2012

An Oversimplification Of Her Beauty (2012)

 


Vi hoppar snabbt fram till torsdagen under andra veckan av filmfesten. Jag såg tre filmer på onsdagen men dem har jag redan revyat. Jag inledde filmkvällen med den amerikanska multiformatkonstfilmen An oversimplification of her beauty. Bläh, säger jag. Under en och en halv timme fick vi se om och om igen hur filmens huvudperson Terence Nance (också manus och regi) inte får bli ihop med sin tjejkompis. Det är som när du sitter på en förfest och lyssnar på en kompis som berättar om tjejen han suktar efter, men aldrig kan få. Om och om och om igen. Det slutar aldrig. Till slut blir du helt galen av trötthet och tar fram en skruvmejsel och sticker in den i huvudet på kompisen.

Terence Nance är en hipster från Brooklyn och han pratar snabbt och ofta oförståeligt. Det är många komplicerade och långa meningar. Filmen var givetvis otextad och efter filmen var slut hade jag huvudvärk som om jag suttit flera timmar på någon svårartad tentamen. Terence blandar spelfilm, animationer, hemmavideo och annat för att berätta (om och om igen) om den underbara tjejen.

Terence och den underbara.
Även om jag inte fattade filmen på det stora hela, var det en sak som funkade, även för mig. Av och till under filmen får vi se hur Terence bygger en säng i trä. Han gör jämförelser mellan sängbyggandet och byggandet av kärleksrelationer (till den underbara). Han lyfte fram många fyndiga liknelser (dåligt virke, felaktig ritning, teknik, plan, genomförande osv).

Om jag skulle se om denna film skulle jag önska mig den med engelsk textning. Det kan vara så att filmen är mycket bättre än vad jag upplevde. Och i så fall är det på grund av den speedade dialogen/monologen jag missade. Kan vara så.

Som det blev nu måste jag ge An oversimplification of her beauty två lustiga frisyer av fem möjliga.

Betyg: 2/5

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar