måndag 26 mars 2012

Dag - Season 2 (2011)


Nei, det er verden og det har ingenting her å gøre.

Första säsongen av Dag var en fräsch och överraskande mörk komedi från vårt grannland i väster. Eftersom säsong ett var så bra blev förväntningarna på säsong 2 ganska högt ställda. Tyvärr uppfylldes inte dessa förväntningar alls. Säsongen inleddes med några riktigt deprimerande avsnitt där bara det mörka var kvar, men inget av komedin. Lite senare under säsongen hämtade det sig lite, men serien nådde aldrig upp till samma nivå som den första säsongen.

Benedikt (Anders Baasmo Christiansen) är en favoritkaraktär hos flera av seriens fans. Jag finner honom ganska underhållande titt som tätt. Han är något av en norsk version av Hank Moody då han är som bäst. Tyvärr har de skruvat till Benedikts karaktär så mycket under S2 att han inte är kul längre.

Tuva Novotnys Eva är fortfarande seriens hjärta och röda tråd men hon försvinner lite i allt kaos. Atle Antonsen i huvudrollen som Dag är stabil, men varken hans spel eller Dag som karaktär utvecklades under säsongen. Det var bättre förr helt enkelt (säsong 1).

Säsongens överraskning var väl att Rolf Lassgård var med i en ganska stor roll som Benedikts svenska styvfar Ernst. Även om jag brukar gilla Lassgård var han inte helt klockren i denna roll. Jag tyckte att det skavde ganska rejält hela tiden.

Säsongen avslutades på ett spektakulärt sätt som får en att misstänka att en tredje säsong redan är planerad. Jag kanske kommer ge den en chans, men samtidigt kanske inte.

Betyg: 2/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar