onsdag 1 november 2023

Shinypodden Special: Best albums of 1993, part 2


Här är andra delen av musikåret 1993. Top 5 på Henkes och Niklas listor avhandlas.

Vilka eller vilket album tar förstaplatsen?

Lyssna på Shinypodden där poddar finns, eller här.

PS, del 1 hittar ni här.


6 kommentarer:

  1. Cranberries är helt klart topp tre för mig också. Och när ni ändå nämner önskan att ha sett dem live kan jag skryta med att jag faktiskt såg dem live i Palm Beach 1999, med Collective Soul som förband.

    På det temat och kopplat till andra saker ni talar om så var mitt första intryck av Radiohead när de var förband till R.E.M. på Sjöhistoriska 1995. Jag förvånades över hur många som verkade vara där just för att se Radiohead, men fattade sedan när de tryckte i med Creep så skelettet skallrade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wow, häftigt med konsertupplevelserna där.

      Jag var med om något liknande på Sjöhistoriska 1993 när Pearl Jam var förband till Neil Young. Det var en stor klick med ungdomar som stod längst fram när PJ spelade som drog sig tillbaka när PJ spelat klart och jag och Per kunde då ta plats längst fram i väntan på Neil. Sedan kom PJ in och spelade med Neil på Rockin' in the free world i extranumret. Det var ös. Neil spelade tills alla strängarna var av på hans elgitarr. Mike McCready, Stone Gossard och Jeff Ament stod bara och garvade och skakade på huvudet åt den äldre kollegan...

      Radera
  2. Mer igenkänning artist-mässigt, men fortfarande inga jättefavoriter. Tydligen är åtminstone '93 ett dåligt år för min del :) Skulle iofs vara Depeche och Songs..., men som mycket riktigt påpekades i avsnittet är den ju svag när man ställer den mot Violator

    SvaraRadera
    Svar
    1. 1993 var nog helt enkelt ett lite svagare år... Hoppas på bättre tur 2005! :-)

      Radera
  3. Trevlig podd (återigen). Hmm, vad tar jag med för favoriter från era topp-5? The Cranberries går inte av för hackor (sångrösten!). Depeche är bra. Kul att Niklas tog med Mazzy Star som bubblare. Jag hoppades in i det längsta att den skulle komma med på topp-10 då det känns som ett Niklas-band: drömsk och vemodig melankoli. ;)

    För mig är ju '93 ett starkt år med tanke på all hiphop som kom ut. Jag köpte typ 5 hiphop-skivor i veckan under den är perioden. LOL.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jojje!

      Jo Dolores har en mycket säregen sångröst. Jag gav Mazzy Star en chans men fastnade inte efter första lyssningen. Är alldeles för kort tid, jag vet men det är så det blir. Fokus på egna favoriter men det gives ett litet fönster för nya upptäckter att ta sig in. The Cranberries, Uncle Tupelo och Porcupine Tree är ändå ett en bra utdelning av nya artister tycker jag...

      5 hiphop-skivor i veckan låter magiskt. Gissar att det var cd-skivor på den tiden? Men kul med en "feeding frenzy" likt det ändå... :-)

      Radera