onsdag 3 augusti 2022

Stranger things - Season 3 (2019)

Trots att de två första säsongerna varit underhållande och engagerande kände jag mig lite mätt på barngänget och 80-talsnostalgin när säsong 3 drog igång sommaren 2019, så jag skippade den helt enkelt. Jag var kanske inte så upplagd för den typen av serie då helt enkelt.

Hoppar fram till sommaren i år och allt snack om säsong fyra och Kate Bushs fantastiska Running up that hill. Men WTF? Det där vill jag ju också kolla in. Nåväl, det blev ett sommarprojekt att se ikapp säsong 3!

Sagt och gjort, nu har jag sett trean. Den var helt ok, men ändå showens svagaste hittills, eller hur va? Jag var inte jätteförtjust i kärleksgnabbet mellan barnen, och Max kom sannerligen inte ut på plussidan efter denna säsong. Jag var inte heller speciellt förtjust i Nancys sidospår som journalist på den lokala blaskan, lazy manus.

Mest kul var att följa Hopper och Joyce, samt Steve och Robin. Lucas lillasyster Erica var en udda, men frisk fläkt. Dessutom var den ryske forskaren Alexei ("Smirnoff") som Hopper plockade med sig mycket underhållande. 

Säsongen bjöd också på många roliga blinkningar till åttiotalet, inte minst den ryske mördaren Grigoris imitation av Arnolds Terminator i parti och minut. Och var jag den enda som tyckte att den ryska operationen under Starcourt shopping mall kändes som en nyare version av "The Initiative"?

Rent generellt sett är det lite trist att serien endast satsar på överraskningar och chockverkan. Det hade antagligen varit mer engagerande om världens magi hade varit mer tydligt etablerad. Nu känns det som att lite vad som helst kunde hända och då förtas spänningen avsevärt.

Sen är det också inte så kul när det "goa" gänget är splittrade mest hela säsongen. Ska man ha en serie som till stor del bygger på ett tajt gäng med lojala vänner bör man kanske låta dem vara ihop, dvs bygga på sina styrkor istället för tvärtom?

Jaja, den var nog helt klart sebar i alla fall. Det var ju inte så att tiden den tog att se igenom kändes bortkastad. Men det där lilla extra för att den skulle höja sig över mängden saknades. Nu är jag redo för säsong 4!!

Betyg: 3/5


4 kommentarer:

 1. Huh, jag hade tänkt hoppa över en omtitt inför säsong 4 eftersom jag tyckte trean var ganska svag. Men din text gör det tydligt att jag minns oroväckande lite av den :) Generellt sett håller jag dock med -- det blev lite för slappt på manussidan och väl putslustigt. Jag gillade nytillskottet Robin skarpt men det blev tex lite för pajjigt med de där glasskostymerna samt Steve och Dustins duo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore ju ambitiöst att se om säsongen. Självklart skulle det göra dig allra bäst förberedd inför titten av S4, men är det verkligen ett måste? Jag är tveksam. Det finns säkert fler bra sammanfattningar av S3 på youtube om inte annat.

   Men vi är eniga om det du kommer ihåg. Robin är ett kul tillskott (och tänk så lik hon är sin mor i flera scener), men tyvärr är S3 det svagare kortet i serien. Det blir annat när vi pratar om S4! Text om den kommer på fredag. :-)

   Radera
  2. Aha, du har redan hunnit klämma den också -- spännande! Då lyder jag ditt råd och nöjer mig med att läsa på lite :) Men läsning av din text får dröja lite tills jag är ikapp

   Radera
  3. Ja! Jag såg trean på semestern och sedan började jag jobba förra vecka... För att mildra chocken av det blev det en vecka av Stranger Things. :-)
   Långa avsnitt, så det blev massivt, men mycket bra avkoppling.

   Radera