onsdag 21 januari 2015

21 Jump Street (2012)Jenko: Fuck you, Glee!

"Jag skulle kanske ta och se en skön komedi?" Så började tanken som tog mig till "21 Jump Street". Den hade fått överraskande positiva ord ute på interwebben. "Channing Taum var ju ganska bra i "Foxcachter" och Jonah Hill kan väl inte pajja en hel film?" Joru sörru, det kan han. Fasen vad uselt detta var!


Det finns några marginellt lustiga scener. Skratt? Nej, men några ryckningar i mungiporna när de drev med sig själva då de gör en remake på den gamla tv-serien istället för att göra något originellt. Men i övrigt usel humor, usel action och en patetisk kärlekshistoria. Helt utan hjärna, hjärta och sexighet. Det enda som kunde ha räddat tillställningen var kanske Brie Larson? Men oavsett hur härligt bra hon var i "Short term 12" är hon ingen Emma Stone eller Amy Adams som kan bära en hel film på sina axlar. Än i alla fall.


Sen mitt under filmen fick jag ett sms från Steffo om actionthrillern "John Wick". Jag var så sugen på att stänga av skiten jag tittade på. Men det går inte att förhandla ens det minsta med Jojjenito's First Rule of the Filmspaners. Man måste se klart film. Finns ett addendum om att man måste läsa klart en bok man börjat med också... Ja ja, det är bara att böja sig. Jag såg klart rullen. Vem vet, den kanske kunde bättra sig mot slutet? Men tyvärr... Den var som en bilolycka. Nothing to see here, move on, move on...


Den enda roliga karaktären i hela filmen var Mr. Walters (Rob Riggle). Sen var där en rejält "deppig" scen som inte alls var lustig. Jag tror att jag kanske kommer strunta i uppföljaren. LOL. Idag ger jag "21 Jump Street" en liten snopp (Jonah Hills) av fem möjliga.

Betyg: 1/5


8 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag vet inte vad det är men det känns ändå underbart att vara en! :-)

   Radera
 2. Det här är varför jag inte kollar på Wedding Crashers och dylika "roliga" filmer. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja just det jag hade glömt att alla komedier är dåliga... Tack för att du så älskvärt påminde mig om det min herre!

   Radera
 3. Aldrig känt mig så gammal och sur som när jag oförstående såg denna på en förhandsvisning där salongen var fylld av klart roade kids. Sen omfamnade jag det hela och konstaterade att det trots allt ÄR en skitfilm. Skönt att få det bekräftat ännu en gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, härmed bekräftat, bokfört och avslutat. Hi5 på den. :-)

   Radera
 4. Surgubbar. Tatum och Hill är ju underbart roliga och charmiga i allt de gör. Och den här filmen har precis lagom distans till och respekt för tv-serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe. Grumpy old man? Allt jag önskar och hoppas på här i livet! :-)

   Radera