tisdag 1 juli 2014

Castle - Season 6 (2013 - 2014)


Castle "puttrar" på. Detta är långt från världens bästa serie, varken som komedi eller drama. Men den har en hög charmfaktor som till stor del bygger på en mysig cast med Nathan Fillion i spetsen. Det känns som att den mannen skulle kunna få vilken grupp med skådespelare som helst att bli sammansvetsad och supermysig. Fan vad jag älskar den mannen. Jag skulle gifta mig med Nathan Fillion.

Serien är vid detta laget helt etablerad i form och den bjuder inte på mycket överraskningar. Vid sidan av två lite längre röda trådar (Kate's mors mördare samt Triple X) är de allra flesta avsnitten humoristiskt orienterade stand alone-avsnitt.


Humorn är karaktärsdriven och eftersom vi numera känner alla karaktärerna väl finns där en uppsjö av uppslag. Jag har aldrig tyckt att mordgåtorna är filmens styrka, de utgör endast fonden som skämten spelas upp mot.

Jag såg säsongen i två sjok, först de första 17 avsnitten. Sedan tog jag en paus och såg de sista 6 i ett svep nästan. Jag vet inte om minnet fallerat mig eller om seriens bästa avsnitt verkligen kom mot slutet, men det känns så.


De bästa av de lite mer dramatiska avsnitten var Ep17 In the belly of the beast då Kate blir kidnappad av onda män samt Ep22 Veritas då en av de röda trådarna fick sitt bejublade men mycket hastiga avslut.

Av de många komiska avsnitten vill jag nämna Ep20 That 70s show där de klär sig som sjuttiotaljönsar, och det sista avsnittet Ep 23 For better or worse där vi får träffa Kate's äkta man ! Det är underbart hur Rick tar chansen att verkligen reta henne om och om igen om hennes make.


Säsongen avslutas som vanligt med en cliff hanger och det funkar enligt beställning. Jag undrar lite vad som hänt. Man kan ju misstänka Triple X. När startar säsong 7? Eller dör han? Game of Thrones? Offas Castle så att Nathan kan bli fri att gå över och spela in mera Firefly? Drömmar!

Betyg: 3/5

Jag som först trodde att det var nr 33's storebror...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar