måndag 3 september 2012

A Life In Music - 2010


Vädret och naturen ställde till problem för oss 2010. Först var det den isländska vulkanen Eyjafjallajökull som ställde till det för flygplanen. Syster Pillan och barnen blev fast i Thailand flera veckor, sedan var det den isiga vintern som slog till i december. När de inte hade tillräckligt många avisningsmaskiner på Heathrow blev min förväntade ljuvliga semester till Florida inställd. Damn you cold weather!


Johanna och Klara Söderberg är First Aid Kit och deras debutalbum The big black & the blue är en suverän skiva. SUVERÄN. Hur kan de vara så bra på första skivan? Jag är kanske en Hard believer. Winter is all over you. Heavy storm. Systrarna körde en cover på en Fleet Foxes-låt redan tidigare i sin karriär, här en video på detta, live på Way Out West 2009.
Gammal är väl ändå äldst? Sophie Zelmani jobbade på och släppte ett come back-album I'm the rain. Första låten är If I could. Tredje är You can always look for May. Titellåten är I am the rain.

Kent fortsatte sin resa i syntharnas land. De sökte En plats i solenIsmael och Gamla Ullevi står ut på plattan.
Bonuslåtar:

Ellie Goulding: Your song. Det är Elton John-låten!

I blame Coco: Caesar. Det är Stings dotter! Och hon sjunger den med vår Robyn!

Presidents of Zero: The hoaxer. Det är Baronens MF-ing band!


Puh, är det bara 2011 kvar nu? Nästan. Ha de!

4 kommentarer:

 1. Jag har kommit i kontakt med FAK tidigare, men de är inte riktigt min grej. Men If I Could är väldigt trevlig. Det var väl det hela ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag hinner, kanske, nästan, i mål före dig med min ALIMu...?

   Radera
 2. Var inte så nöjd med En plats solen skivan men detkan vara svårt att följa upp ett mästerverk. Efter ett antal lyssningar har dock skivan växt. Håller med Bäst är Nya Ullevi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller den också som en av de svagaste. Därom tycker vi lika!

   Radera